Какво трябва да знаем преди да си купим нова входна врата?

Преди да си закупите нова входна врата трябва да знаете някои основни неща, които ще са ви от ползва не само за сегашната, но и за бъдещи покупки.

Първото нещо, което е важно да знаете и трябва да съобразите е ако има възможност, проверете вратите лично преди да ги получите, ако има възможност още в самия шоурум, попитайте консултантите да ви покажат вратата и да я проверите самите вие, така ще получите по – добро усещане за техния външен вид и ще имате усещане също и за материала, неща, които са изключително важни преди да направите покупката си. Такива покупки не бива да се подценяват, а напротив, трябва да се действа с много отговорност.

Полски, турски и немски врати на склад.

Друго, което се изисква от вас като бъдещи купувачи е да обърнете внимание на издръжливостта на възможно повече системи, които осигурява и обещава вашата врата. Включително трябва да проверите внимателно как стоят нещата с издръжливостта против гниене и други повреди, защото ако става въпрос за масово производство е възможно нещо да е убягнало и да е станала лека грешка.

За да се постави вратата на мястото, за което е определена се изисква все пак някакъв опит при инсталиране именно затова повечето служители в магазините, в които се продават врати биха ви препоръчали да си наемете хора, които да я поставят. Лошото тук е, че доста фирми предлагат монтаж, който не е включен в цената на вратата и така трябва да извадите допълнителни пари от бюджета, което понякога може да доведе до последващи проблеми. Точно затова преди да закупите вратата се договорете и попитайте в магазина, от който е дали монтажът, инсталацията влизат в цената или са отделно. Ще спестите много бъдещи главоболия на вас и вашето семейство.

Въпреки че шансът една единствена врата да играе ключова, голяма роля в енергийната ефективност на вашия дом е минимален, трябва да попитате все пак и да се поинтересувате за изолацията на вратата, която имате намерението да купите и да обсъдите възможните опции, които ще ви бъдат предложени. Също така не е никак лошо решение да попитате за екстри като стъклени панели, които могат да доведат до по – студен или топъл въздух във вашия дом.

Друго важно правило, свързано с изолацията е да попитате къде се съхранява вратата в момента, защото има стандарт за това. Новите врати от гледна точка на тяхната изолация, защита от гниене и т.н. не е препоръчително, дори е крайно лошо да бъдат оставяни да лежат хоризонтално на бетонни подове или такива, които са доста студени, по този начин качествата на вратата се развалят и може да доведе до бъдещи разочарования в клиентите, както и по – честа рекламация.

Накрая, прочетете гаранционните срокове, за да знаете до кога е в сила вашата гаранция и какво покрива самата тя. За да се възползвате максимално от тази гаранция, ако все пак наистина се наложи и има някакъв проблем силно ви препоръчваме да се доверите на професионалист, който възможно най – добре и професионално да постави вратата на новото й място. Така и вие ще сте спокойни, че всичко е направено, както трябва, и ще си гарантирате, че всичко е направено оптимално добре и няма изгледи да се случи нещо и вратата да се повреди, което да наложи отново викане на хора, които да се занимават с разрешаването на проблеми.

На пръв поглед лесни стъпки, но когато се пристъпи към действие доста хора осъзнават, че смяната на входната врата не е никак лесна. Именно тогава идва на помощ нашия екип от професионалисти на БОРМАН, които сме готови да ви дадем съвети и да ви предложим едни от най – добрите продукти на пазара.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Какво трябва да знаем преди да си купим нова входна врата?

За външния вид на пожароустойчивите врати на Борман

Противно на общоприетото мнение, пожароустойчивите врати не са никак грозни. Точно обратното, те притежават отлични визуални характеристики, с чиято помощ ще постигнете добри интериорни и екстериорни резултати. Без значение, дали купувате врата за вътрешността на обекта, или за външния вход, получавате възможност за избор на различни цветове, облицовки, дизайни и прочие. По този начин ще се чувствате добре и комфортно. Това разнообразие се среща и в асортимента на предлаганите от Борман пожароустойчиви врати.

Истина е, че преди много години, противопожарните врати изглеждаха сиво и незначително. Сега нещата се промениха, тъй като съвременните производители се стремят, да предоставят най-доброто от себе си, що се касае до дизайнерската гледна точка. Това провокира покупка на този тип врати, не само от институции, фирми и организации, но и от редица домакинства.

Вижте и Преглед на вратите на Борман България.

Други положителни качества на огнеупорните врати

Не мислете, че огнеупорните врати, имат само едно предназначение. Да, те се купуват от хора, които искат да защитят домовете и работните си места от горене, но редом с това присъстват още няколко функционалности, за които си заслужава да споменем в настоящата публикация.

  • Топлоизолация – пожароустойчивите врати не допускат излаз на топлината от обектите ви. Редом с това, те се съпротивляват срещу влошени климатични условия. За това спомагат отличните уплътнения и положените материали при изработка на продукта.

 

  • Шумоизолация – много е важно вратата да не пропуска външни шумове. Това може да се случи с вратите против пожар, поради вложените материали в тях. Нивата на изолиране на външните шумове са отлични, така че имате повод да тържествувате.

 

  • Лесна експлоатация – при противопожарните врати няма да се сблъскате, с проблеми от сорта на скърцане, затруднено отваряне или затваряне. Те са проектирани, така че да получите 100% удобство при боравене с тях. Това е факт, в който ще се убедите и сами.

В обобщение

Пожарът е едно от най-лошите неща, които може да ви се случи. За да се предпазите от него може да използвате пожароустойчиви врати от Борман, защото те гарантират високо качество и полезно действие. Цените не са толкова високи, че да се отразят негативно на финансовото ви състояние, а тази инвестиция със сигурност си заслужава всеки един похарчен лев.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за За външния вид на пожароустойчивите врати на Борман

Боядисване на интериорните врати

БОЯДИСВАНЕ НА ИНТЕРИОРНИТЕ ВРАТИ – БЪРЗИЯТ, ЕВТИН И      ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КРАСИВ НАЧИН ЗА ОБНОВЯВАНЕ НА ДОМА

Когато всичко във вътрешния дизайн на Вашия дом е готово, но все пак нещо Ви липсва за постигане на ефекта „Уау”, може би боядисването на интериорната врата е точно това, от което се нуждаете. Един нестандартен цвят на вратата придава напълно нова визия на интериора. ю

Имайте предвид все пак, че това са наблюдения на специалистите от фирма Борман, но те съвсем не са със задължителен характер за Вас! 😉

Вратите на пазара в България – интериорни, входни, пожароустойчиви врати, и кухни по поръчка.

Боята може да се използва за подчертаване на вътрешната врата, за добавяне на контраст, както и за придаване на драматичен ефект, които на по-късен етап могат да бъдат продължени в останалите елементи на интериора като се следва една и съща линия при персонализирането на пространството.

В последно време сред водещите тенденции в интериора се откроява по-смелото и уверено използване на цветовете във вътрешния дизайн. Индивидуалният характер на помещението се подчертава от експериментирането с цветовете, което напълно удовлетворява, а и ощастливява собствениците. Добавянето на акцент чрез нестандартен цвят на интериорната врата е най-лесният начин да се постигне този ефект.

Кои са най-често използваните цветове при поръчка на съвременни интериорни врати?

   Много популярни при поръчка на интериорни врати са нестандартните и интересни цветове. Най-често собствениците на жилища предпочитат естествени и природни нюанси. По-закачливият поглед върху обзавеждането може да бъде постигнат чрез цветове като зеленото, жълтото и други пастелни тонове. Тези багри внасят комфорт и топлина в дома, както и предразполагат към почивка и отмора. Такива цветове е добре да бъдат използвани за вили и ваканционни жилища.

Класически цветове като въгленово черно, шоколадово кафяво и тъмносиньо са по-семпли и не толкова екстравангардни.  Все още тези цветове се възприемат като твърде екзотични за вътрешна врата, което несъмнено ги превръща в нестандартен и смел избор.

Преди да поръчате цялата вътрешна врата в определен нюанс, за да се убедите, че Ви харесва е добре да направите експеримент с малко парче, боядисано в желания цвят във Вашия интериор. Винаги може да се възползвате от услугите на професионален интериорен дизайнер, но можете да получите съвет и консултация в „Борман Комерс”, където може да разгледате и каталози, различни уебсайтове със снимки и полезна информация, което ще Ви помогне да изберете най-подходящия нюанс за обзавеждането и Вашата индивидуалност.

Експертите най-често препоръчват матовото покритие вместо гланцовия оттенък, независимо от цвета, на който сте решили да се спрете. Маслените цветове и наситените тонове с гладък завършек могат благодарение на матовия ефект да превърнат вратите в последен писък на модата в областта на вътрешните врати по поръчка.

Ако желаете вратата да разшири визуално интериора Ви, изберете цветове, които да съвпадат с нюансите на стените или ги допълват. Ако искате акцентът да пада върху вратата, изберете по-смели и ярки цветове.

Смяната на цвета на интериорната врата е най-лесният, бърз и впечатляващ начин да придадете нова визия на Вашия дом с фирма Борман България.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Боядисване на интериорните врати

Какво означава „пълен комплект интериорна врата”?

Когато определени модели вътрешни врати се рекламират като „пълен комплект”, клиентите са заинтересовани да разберат какво точно включва цената и съответно каква е разликата с моделите, които не са „пълен комплект”.

Това е въпрос на фирмена политика и всеки производител/дистрибутор сам определя под каква форма да предлага своите продукти.

Проверка на фирми за врати в блог.бг

При фирма Борман България всички вътрешни врати се продават като „пълен комплект“!

Всички интериорни врати на фирма Борман България се предлагат в пълна стандартна окомплектовка. Тя включва крило и каса в идентичен цвят, оборудвани с 3бр.съответстващи панти, като в зависимост от модела крилото може да бъде плътно или частично остъклено. Касите са стандартни или регулируеми, с поставено гумено уплътнение.

Стандартните каси за врати са правоъгълни и са подходящи за зид до 9см., а регулируемите имат компенсаторни первази, които обхващат двете страни на зида и са подходящи за стени с дебелина от 7.5см. до 36см.

При стандартните каси също има възможност да се поставят первази, но те са опционални и не са включени в цената.

Вратите могат да се отварят наляво или надясно, навътре или навън според индивидуалните предпочитания.

Пълният комплект интериорни врати на Борман България включва също брава и дръжки, чийто модел и цвят може да се избере отделно от модела на вратата. Розетката е за обикновен или секретен ключ по избор на клиента (не се включва розетка за баня).

Цената на комплект вътрешна врата не включва монтаж и демонтаж на стара врата. За тази услуга се доплаща на място в зависимост от вида на касата и дебелината на зида.

Не всички размери и модели интериорни врати се поддържат на склад, затова при поръчка на някои от вратите е необходим период от 25 до 35 работни дни за производство и доставка от завода. Борман България  работи с най-големите производители на врати в Европа – Porta Doors, Classen , Erkado, Solodoor и Евростил, като гарантира високо качество и прецизна изработка. За вътрешни врати рекламациите към фирмата са под 3%, което ясно демонстрира класата на предлаганите продукти.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Какво означава „пълен комплект интериорна врата”?

Грижа за дървените външни врати

Ако входната врата на жилището ви е дървена, вероятно ще има нужда от периодична специфична поддръжка. Поддръжката може да се препоръчва по всяко време и може да включва (но не и да се ограничава до) поддръжка на външното покритие или боята на изделието от дърво, рендосване на неравности по дървеното изделие, както и периодично обезмасляване или полиране. Задължителното техническо обслужване може да варира в зависимост от условията на околната среда във вашия район и наличието на защитен навес.

Борман България – врати и кухни – webnode.com

Довършителни грижи след монтажа – от Борман България

Продължителността на живота на всяка една дървена врата варира. Той зависи от  количеството влага във въздуха през годината, пряката слънчева светлина и натрупването на прах или почва, всичко това  се отразява на здравината на вратата. Понякога продължителността на живота на една дървена външна врата може да е една година. Не е така, обаче, за вратите на жилища, които са защитени от слънце и влага. Те могат да ви служат вярно дълги години.

За щастие, винаги сами можете да да прецените дали повърхността на вратата трябва да бъде ремонтирано, дори и само като го погледнете. Доказателство за нуждата от грижа е  чувството за сухота, разрошени частици и дребни повреди по повърхността са основните признаци, че е необходима намеса от ваша страна за възстановяване на повърхността на вратата.

Белезникавият вид  на повърхностния слой, особено на врати, изложени на слънце и влага, също е знак за нужда от спешна грижа. Освен това, тъмните ивици, започващи в долната част на крилото са знак, че влагата се просмуква в дървото. По- често проверявайте вратите си за някой от тези признаци. Ако някой от тях се появи, е важно незабавно да предприемете необходимите мерки.

За правилното освежаване на повърхността, моля следвайте внимателно следните стъпки:

  • Леко минете с шкурка, след това избършете праха с чиста кърпа, леко навлажнена с минерален спирт.
  • Нанесете най- малко два слоя слънцеустойчив полиуретанов лак с ултравиолетов инхибитор (според препоръките на производителя). Шкурете съвсем леко между слоевете.
  • Направете тази процедура от всички страни на вратата.

Фабричните и нефабричните покрития трябва да се поддържат, за да се поема при нужда при  повечето производители гаранцията. Ако повърхността на вратата не се поддържа, тя ще започне да се пуши и врата ви може да изисква пълно пребоядисване. Липсата на поддръжка на повърхностния слой, може да анулира всички налични гаранции.

След тези прости стъпки, ще запазите здрави и красиви вашите екстериорни дървени врати. Те ще ви служат вярно за години напред!

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Грижа за дървените външни врати

Как да изберем най- подходящата кухненска мивка?

Когато говорим за избор на кухненска мивка от Борман, имаме предвид всичко- избор на форма на мивката, материал, аксесоари.

Ще се спрем на няколко модела мивки, които се използват най- често. Ще отбележим техните плюсове и минуси.

Врати БГ София – вносител на врати и кухни в София.

  1. . Една голяма, единична мивка

Плюсове: Една единствена, дълбока мивка означава, че ще може лесно да се накисва или измива голям тиган, тава или да побира повече съдове.

Минуси: Изплакването на зеленчуци, докато сте накиснали употребяваните съдове, изисква известни умения по жонглиране, както и миенето на ръце. За да ви е по- лесна подготвителната работа, почистването и  миенето, можете да използвате подходящи аксесоари. Повечето производители на мивки предлагат изобилие от добавки, включително и кошници за изплакване, които се вписват добре в мивката.

  1. Две мивки с различни размери

Плюсове: Двете мивки ви позволяват да изпълнявате отделни задачи, като например миене на чинии и приготвяне на храна с лекота. При двойната мивка има една мивка, която обикновено е широка около 46 см и друга, която е широка 36 см. Идеята е, да миете съдовете в голямата мивка и да подготвяте продуктите за готвене в по-малката. Двойната мивка е много  по-удобна, когато миете съдовете, които не искате да сложите в миялната машина- в едната ще ги натъркате с препарата за миене, а в другата ще ги изплакнете.

Недостатъци: По-малкия размер на мивката прави по-трудно миенето и накисването на големи тигани и тави. Има и много хора, които са свикнали да работят с две мивки и не искат да променят това. Не всички мивки са с размер 60/40.

  1. Две мивки с равни размери (50/50 мивка).

Плюсове: Този модел е за хора, които обичат симетрията в дизайна. Той също така има предимството да позволява изпълнението на отделни задачи (почистване, подготвяне, миене, изплакване).

Недостатъци: Заемат доста място и не е най- удобният модел мивка, но някои хора са свикнали да работят с нея и затова не предприемат подмяна.

  1. Тройна мивка (две големи части и една малка с място за изхвърляне на отпадъците).

Плюсове: Можете да използвате място за изхвърляне на отпадъците, независимо от мивката.

Минуси: Заема прекалено много място, което понякога пречи на бързото приготвяне на продуктите за готвене.

На каквато и мивка да се спрете, важното е да е удобна за ползване от човека, който непрекъснато е в кухнята.

Добре е да е изработена от неръждаема стомана, защото е лесна за почистване и издръжлива. Белите остатъци от водата са досадни, но има достатъчно добри препарати, които позволяват лесното им премахване.

Порцелановите мивки са също често срещани, но при тях е лесно да се получат черни следи след допира с метални съдове. Това е доста неприятно, защото премахването им е доста трудно, а понякога и невъзможно.

Ако послушате дори и малка част от съветите на специалистите от Борман, няма да сбъркате!

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Как да изберем най- подходящата кухненска мивка?

Избор на подходяща интериорна врата

Изграждане на нов дом, ремонт на стая или просто замяна на стара или повредена вътрешна врата? Каквото и да предприемете, вратите на вашите спалня, килер, баня, коридор, дневна и офис имат огромна роля в дома ви. Направете всичко възможно да изберете най- подходящите за интериора модели, за да радват окото, а не да отблъскват. Доверете се на специалистите от Борман България!

Фирма Борман България – желания партньор за вътрешни и външни врати в София.

Тук ще се опитаме да ви помогнем да изберете верният стил врата, материал и покритие, които съвпадат с вашата индивидуалност и допълват съществуващата чар на дома.

interiorna-vrata-classen-diskavari Стил на интериорната врата

Интериорни врати се предлагат на панти с крило тип панел, плоско, двукрило, френски, плъзгащи се, тип джоб и други.

Панелни врати

Панелните врати са най-често използваните интериорни врати за жилищни сгради. Те имат квадратни или правоъгълни елементи, които могат да варират от един голям панел до осем или повече малки панели. Моделите могат да включват и заоблени върхове и декоративни облицовки, както и стъклени вложки за добавяне на допълнителен лукс. Изборът на врата от тази категория е въпрос на личен вкус.

Плоски врати

Плоските интериорни врати са изчистен и класически вариант за вашия дом. Вратата е напълно плоска и се продава на достъпна цена за клиента.

Двукрили Врати

Двукрилите врати са комплект от врати, закрепени заедно с помощта на панти. Този модел интериорни врати най-често се използва в помещения като спални, килери, перални помещения и кухненски складове. Обмислете използването на този тип врати в малки пространства или в помещения, в които се колебаете дали да не използвате летяща врата.

Френски врати

Френските врати придават драматичен щрих на всеки вход. Тази врата съдържа две шарнирно окачени врати, монтирани от двете страни на отвора. При Френските врати обикновено се използват стъклени вложки или декоративни панели, за да добавяне на лукс към пространството. Тези интериорни врати  често се използва в зони, предназначени да бъдат изложени на показ като музикални зали, офиси, жилищни помещения, големи спални и т.н.

plazgashti-vrati-perfektniПлъзгащи се врати

Плъзгащите се врати са по-рядко използвани в жилищата. Те се нуждаят от пространство в дясно или ляво, за да се гарантира, че вратата ще може да се плъзга свободно назад и напред. Тези интериорни врати могат да бъдат използвани за стаи, които първоначално са били пригодени за отваряне на френски врати.

Материал за интериорни врати

Избор на материала за врата обикновено стига до два основни фактора: вкус и бюджет.

Те основно са от масивно дърво, с твърдо ядро и кухи врати.

Вратите от масивно дърво са доказано здрави и имат изискан естетичен вид. Те са доста скъпи, но пък според Борман предлагат чудесна изолация и осигуряват естествена звукова бариера.

Вратите с твърдо ядро са изработени от шперплат с дървесно- влакнесто ядро. Те наподобяват вратите от масивно дърво заради подобното качество и добър външен вид. Те също имат добра изолираща роля.

Кухите врати са най- евтини, изработени са от дървена конструкция, шперплат или твърда повърхност и запълнени с твърд картон, за да поддържа формата им.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Избор на подходяща интериорна врата

Красив и елегантен дизайн за модерни кухни

Една елегантна и красива кухня е гордост за всяко семейство. Функционалността на едно от най-важните помещения за жилището е приоритет за всяка активна домакиня. Вградените кухни в наши дни са практични и осигуряват бърз достъп до електроуредите и различните шкафове, така че да бъдете напълно спокойни.

kuhnia-izbelen-dabВградената кухня на Борман съдържа: работеща мивка, печка, хладилник, миялна машина, аспиратор и дори пералня машина в различните случаи. Най-хубавото е, че всичко това е близо до вас и не се нуждаете от време, за да се лутате в издирване на този или онзи уред. Подредбата е фина и елегантна, направена с вкус и отличен поглед върху нещата.

Българския пазар за входни и интериорни врати.

Не е тайна, че много хора използват най-много кухненското помещение вкъщи. Правят го, защото там се случват най-хубавите срещи с приятели, организиране на закуски, обеди и вечери. Именно в тази стая ние пием аперитива си, хапваме сито и разговаряме с близките си.

Потребителите имат на разположение огромно разнообразие от цветове на кухните. Слава богу това ни помага да ги асоциираме с интериорния дизайн на нашите жилища. Хубаво е кухненската мебел да се обедини с багрите на стените, подовата настилка и тавана ни. Ако нямате представа как да се случат нещата, то тогава използвайте професионалната консултация на фирма Борман България със седалище град София.

Изработката на новата ви кухня може да е от дърво, метал, мрамор и така нататък. Монтажът отнема няколко часа, след които вие ще се радвате на пълен комфорт. От вас се изисква само да осигурите достъп до жилището ви, а всичко останало е задължение на избраната фирма.

Клиентът има право да избира какви ел. уреди да се интегрират в новата му кухня. В случай, че не харесвате дадени марки винаги може да ги замените с други. Разбира се, вижте конкретните оферти и преценете, дали те са по вкуса ви или напротив.

Изчистените форми и правите линии са модерни днес и ние ви препоръчваме да ги използвате. Не претрупвайте кухните си с мебели, а се постарайте да си осигурите достатъчно пространство, тъй че да се разположите удобно. Съобразете се с размерите на помещението ви и ще се поздравите с успех.

От дизайнерска гледна точка кухненските пособия, като уреди, шкафове и плотове не трябва да са много раздалечени едни от други. По-добре е всичко да е под ръка, когато ви потрябва. Друг въпрос е, че покрай вградената кухня се оставя достатъчно пространство  за слагане на маса, столове, осветление по стените и прочие. Борман България ви очаква на адресите си, за да ви даде точните насоки.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Красив и елегантен дизайн за модерни кухни

Какви врати да изберем за дома или работното място?

В днешно време можем да открием огромно разнообразие от интериорни врати, но как да разберем кои са най-подходящите ще прочетете в тази статия, с помощта на фирмата за врати в София – Борман. В началото изберете правилната фирма, която ви осигурява доставка, монтаж и не на последно място гаранционен срок за дадения продукт. След това питайте за цените на различните видове и помнете, че това е сериозна инвестиция, а не просто поредната мебел в дома и офиса ви.

Офиси и магазини на Борман в София.

Порта Доорс

Портална врата на Porta Doors – полски производител. Можете да ги намерите при Борман Комерс

Що се касае до вътрешните врати, ние трябва да знаем, че те са една чудесна декорация за дома, кабинета, търговския обект и не на последно място заведение за хранене. Натуралните дървени продукти създават една неповторима атмосфера във вашите обекти, каквито и да са те. Съществуват безброй масивни врати направени от всякакви материали за максимален комфорт. Дори да има някакви деформации те са лесно поправими от съответната фирма.

Има и други варианти на интериорни врати, като например направените от иновативния материал MDF. Последният имитира дърво и е изключително здрав, за него се е писало много, а най-важното е, че обещава красив завършек и издръжливост за всяко едно помещение. Цената на този тип врати бива определяна основно от т.нар. дървесен фурнир използван за облицовка и декорация.

montaj na vrati

Качествен монтаж на вътрешна врата

Задължително трябва да имаме предвид, че една врата е качествена само ако бъде монтирана по правилния начин. Лошият монтаж може да създаде проблеми с топлоизолацията, шумоизолацията, устойчивостта и други важни фактори, за които е добре да следим. Поверете работата на квалитетни майстори, каквито със сигурност може да откриете в Борман България – софийска фирма с дълъг опит.

Интериорните врати биват с външно и вътрешно отваряне, плъзгащи се, въртящи се и дори летящи. Всеки един от тези видове крие своята индивидуалност, за която ще бъдете информирани от продавач – консултантите в избрания от вас магазин.

При извършването на монтажни дейности на вътрешни или външни врати в нова сграда, е желателно да знаете какво е нивото на влагата. Уверете се, че стените и подовото покритие са сухи, преди да започнете със същинското монтиране. При наличие на влажност ви препоръчваме да изчакате, защото вратата би могла да се изкриви.

Няколко думи в заключение

Общо взето това бяха нашите съвети относно избора на врати за дома или работното ви място. Открийте още професионални съвети, като се доверите на експертите от Борман България в София. Разгледайте богатите каталози от метални, дървени, ПВЦ, MDF и прочие врати на супер цени за България. Работим само с оригинални продукти, както и сами може да се уверите, когато ни посетите на живо.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Какви врати да изберем за дома или работното място?

Металните входни врати – гаранция за сигурност и качество

Покупката на качествена входна врата е една от най-добрите инвестиции, които правим за нашия дом или офис. Основните фактори при избора й (според Врати Борман) са надеждността, качеството на изработка и цената. За максимално добри резултати е важно да се спазят и изискванията при монтирането на вратата.

За Управителя на Борман България.

vhodna-vrata-zlaten-dab

Турска входна врата, предлагана от Борман Комерс

Всеки има различни предпочитания, когато става въпрос за входната врата – някои залагат на масивните врати, други на алуминиевите, а трети – на интересния дизайн. Много хора обаче категорично поставят на първо място металните входни врати, защото са добре запознати с техните предимства.

Тъй като в наши дни сигурността е най-важна за всеки, металните врати се наложиха твърдо като най-предпочитани на пазара. Причината е, че всеки се стреми да осигури спокойствие и сигурност за себе си и семейството си. Цените на металните врати варират в зависимост от различните допълнителни качества на всеки от моделите. Тенденцията цените на тези врати да намаляват се дължи именно на огромното разнообразие от модели и това ги прави все по-достъпни за много хора.

Най-продаваните модели метални врати са тези, които са съставени от два метални листа, между които има изолационен материал. Изолацията най-често е под формата на „пчелна пита”, а това допринася в по-голяма степен за здравината на входната врата и нейната защитна способност срещу нежелани посегателства върху дома или офиса.

Степента на защита зависи от различните видове заключване на вратата. Заключващите системи имат и различен брой механизми за управление. Тези механизми служат за контрол на движението на шиповете, влизащи в касата на вратата, когато тя е затворена. Разбира се, по-големият брой на активни шипове гарантира и по-голяма надеждност на заключващата система. Видът защита зависи и от финансовите възможности на потребителите, но разнообразие не липсва.

Металните врати, които пазарът предлага са с различно покритие. Това покритие може да бъде и копие на дървената врата, прахово боядисано или с PVC фолио. Изборът е изцяло в ръцете на клиента.

Металните врати позволяват на потребителите да не избират между качеството, добрия дизайн и сигурността. Те притежават всички тези качества в едно, което ги превръща в един наистина практичен избор. От клиента се иска единствено да избере конкретен модел и вид заключваща система, отговарящи на собствените му изисквания и нужди. Дори да не може сам да се справи с този избор, винаги може да потърси помощта на доказали се специалисти в тази област – фирма Борман България. Благодарение на достъпните цени на този вид врати хората имат възможност да направят една добра инвестиция – дългосрочна инвестиция в сигурността и естетическия вид на своя дом или офис.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Металните входни врати – гаранция за сигурност и качество