Какво трябва да знаем преди да си купим нова входна врата?

Преди да си закупите нова входна врата трябва да знаете някои основни неща, които ще са ви от ползва не само за сегашната, но и за бъдещи покупки.

Първото нещо, което е важно да знаете и трябва да съобразите е ако има възможност, проверете вратите лично преди да ги получите, ако има възможност още в самия шоурум, попитайте консултантите да ви покажат вратата и да я проверите самите вие, така ще получите по – добро усещане за техния външен вид и ще имате усещане също и за материала, неща, които са изключително важни преди да направите покупката си. Такива покупки не бива да се подценяват, а напротив, трябва да се действа с много отговорност.

Друго, което се изисква от вас като бъдещи купувачи е да обърнете внимание на издръжливостта на възможно повече системи, които осигурява и обещава вашата врата. Включително трябва да проверите внимателно как стоят нещата с издръжливостта против гниене и други повреди, защото ако става въпрос за масово производство е възможно нещо да е убягнало и да е станала лека грешка.

За да се постави вратата на мястото, за което е определена се изисква все пак някакъв опит при инсталиране именно затова повечето служители в магазините, в които се продават врати биха ви препоръчали да си наемете хора, които да я поставят. Лошото тук е, че доста фирми предлагат монтаж, който не е включен в цената на вратата и така трябва да извадите допълнителни пари от бюджета, което понякога може да доведе до последващи проблеми. Точно затова преди да закупите вратата се договорете и попитайте в магазина, от който е дали монтажът, инсталацията влизат в цената или са отделно. Ще спестите много бъдещи главоболия на вас и вашето семейство.

Въпреки че шансът една единствена врата да играе ключова, голяма роля в енергийната ефективност на вашия дом е минимален, трябва да попитате все пак и да се поинтересувате за изолацията на вратата, която имате намерението да купите и да обсъдите възможните опции, които ще ви бъдат предложени. Също така не е никак лошо решение да попитате за екстри като стъклени панели, които могат да доведат до по – студен или топъл въздух във вашия дом.

Друго важно правило, свързано с изолацията е да попитате къде се съхранява вратата в момента, защото има стандарт за това. Новите врати от гледна точка на тяхната изолация, защита от гниене и т.н. не е препоръчително, дори е крайно лошо да бъдат оставяни да лежат хоризонтално на бетонни подове или такива, които са доста студени, по този начин качествата на вратата се развалят и може да доведе до бъдещи разочарования в клиентите, както и по – честа рекламация.

Накрая, прочетете гаранционните срокове, за да знаете до кога е в сила вашата гаранция и какво покрива самата тя. За да се възползвате максимално от тази гаранция, ако все пак наистина се наложи и има някакъв проблем силно ви препоръчваме да се доверите на професионалист, който възможно най – добре и професионално да постави вратата на новото й място. Така и вие ще сте спокойни, че всичко е направено, както трябва, и ще си гарантирате, че всичко е направено оптимално добре и няма изгледи да се случи нещо и вратата да се повреди, което да наложи отново викане на хора, които да се занимават с разрешаването на проблеми.

На пръв поглед лесни стъпки, но когато се пристъпи към действие доста хора осъзнават, че смяната на входната врата не е никак лесна. Именно тогава идва на помощ нашия екип от професионалисти на БОРМАН, които сме готови да ви дадем съвети и да ви предложим едни от най – добрите продукти на пазара.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Какво трябва да знаем преди да си купим нова входна врата?

За външния вид на пожароустойчивите врати на Борман

Противно на общоприетото мнение, пожароустойчивите врати не са никак грозни. Точно обратното, те притежават отлични визуални характеристики, с чиято помощ ще постигнете добри интериорни и екстериорни резултати. Без значение, дали купувате врата за вътрешността на обекта, или за външния вход, получавате възможност за избор на различни цветове, облицовки, дизайни и прочие. По този начин ще се чувствате добре и комфортно. Това разнообразие се среща и в асортимента на предлаганите от Борман пожароустойчиви врати.

Истина е, че преди много години, противопожарните врати изглеждаха сиво и незначително. Сега нещата се промениха, тъй като съвременните производители се стремят, да предоставят най-доброто от себе си, що се касае до дизайнерската гледна точка. Това провокира покупка на този тип врати, не само от институции, фирми и организации, но и от редица домакинства.

Други положителни качества на огнеупорните врати

Не мислете, че огнеупорните врати, имат само едно предназначение. Да, те се купуват от хора, които искат да защитят домовете и работните си места от горене, но редом с това присъстват още няколко функционалности, за които си заслужава да споменем в настоящата публикация.

  • Топлоизолация – пожароустойчивите врати не допускат излаз на топлината от обектите ви. Редом с това, те се съпротивляват срещу влошени климатични условия. За това спомагат отличните уплътнения и положените материали при изработка на продукта.

 

  • Шумоизолация – много е важно вратата да не пропуска външни шумове. Това може да се случи с вратите против пожар, поради вложените материали в тях. Нивата на изолиране на външните шумове са отлични, така че имате повод да тържествувате.

 

  • Лесна експлоатация – при противопожарните врати няма да се сблъскате, с проблеми от сорта на скърцане, затруднено отваряне или затваряне. Те са проектирани, така че да получите 100% удобство при боравене с тях. Това е факт, в който ще се убедите и сами.

В обобщение

Пожарът е едно от най-лошите неща, които може да ви се случи. За да се предпазите от него може да използвате пожароустойчиви врати от Борман, защото те гарантират високо качество и полезно действие. Цените не са толкова високи, че да се отразят негативно на финансовото ви състояние, а тази инвестиция със сигурност си заслужава всеки един похарчен лев.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за За външния вид на пожароустойчивите врати на Борман

Боядисване на интериорните врати

БОЯДИСВАНЕ НА ИНТЕРИОРНИТЕ ВРАТИ – БЪРЗИЯТ, ЕВТИН И      ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КРАСИВ НАЧИН ЗА ОБНОВЯВАНЕ НА ДОМА

Когато всичко във вътрешния дизайн на Вашия дом е готово, но все пак нещо Ви липсва за постигане на ефекта „Уау”, може би боядисването на интериорната врата е точно това, от което се нуждаете. Един нестандартен цвят на вратата придава напълно нова визия на интериора. ю

Имайте предвид все пак, че това са наблюдения на специалистите от фирма Борман, но те съвсем не са със задължителен характер за Вас! 😉

Боята може да се използва за подчертаване на вътрешната врата, за добавяне на контраст, както и за придаване на драматичен ефект, които на по-късен етап могат да бъдат продължени в останалите елементи на интериора като се следва една и съща линия при персонализирането на пространството.

В последно време сред водещите тенденции в интериора се откроява по-смелото и уверено използване на цветовете във вътрешния дизайн. Индивидуалният характер на помещението се подчертава от експериментирането с цветовете, което напълно удовлетворява, а и ощастливява собствениците. Добавянето на акцент чрез нестандартен цвят на интериорната врата е най-лесният начин да се постигне този ефект.

Кои са най-често използваните цветове при поръчка на съвременни интериорни врати?

   Много популярни при поръчка на интериорни врати са нестандартните и интересни цветове. Най-често собствениците на жилища предпочитат естествени и природни нюанси. По-закачливият поглед върху обзавеждането може да бъде постигнат чрез цветове като зеленото, жълтото и други пастелни тонове. Тези багри внасят комфорт и топлина в дома, както и предразполагат към почивка и отмора. Такива цветове е добре да бъдат използвани за вили и ваканционни жилища.

Класически цветове като въгленово черно, шоколадово кафяво и тъмносиньо са по-семпли и не толкова екстравангардни.  Все още тези цветове се възприемат като твърде екзотични за вътрешна врата, което несъмнено ги превръща в нестандартен и смел избор.

Преди да поръчате цялата вътрешна врата в определен нюанс, за да се убедите, че Ви харесва е добре да направите експеримент с малко парче, боядисано в желания цвят във Вашия интериор. Винаги може да се възползвате от услугите на професионален интериорен дизайнер, но можете да получите съвет и консултация в „Борман Комерс”, където може да разгледате и каталози, различни уебсайтове със снимки и полезна информация, което ще Ви помогне да изберете най-подходящия нюанс за обзавеждането и Вашата индивидуалност.

Експертите най-често препоръчват матовото покритие вместо гланцовия оттенък, независимо от цвета, на който сте решили да се спрете. Маслените цветове и наситените тонове с гладък завършек могат благодарение на матовия ефект да превърнат вратите в последен писък на модата в областта на вътрешните врати по поръчка.

Ако желаете вратата да разшири визуално интериора Ви, изберете цветове, които да съвпадат с нюансите на стените или ги допълват. Ако искате акцентът да пада върху вратата, изберете по-смели и ярки цветове.

Смяната на цвета на интериорната врата е най-лесният, бърз и впечатляващ начин да придадете нова визия на Вашия дом с фирма Борман България.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Боядисване на интериорните врати

Какво означава „пълен комплект интериорна врата”?

Когато определени модели вътрешни врати се рекламират като „пълен комплект”, клиентите са заинтересовани да разберат какво точно включва цената и съответно каква е разликата с моделите, които не са „пълен комплект”. Това е въпрос на фирмена политика и всеки производител/дистрибутор сам определя под каква форма да предлага своите продукти. При фирма Борман България всички вътрешни врати се продават като „пълен комплект“!

Всички интериорни врати на фирма Борман България се предлагат в пълна стандартна окомплектовка. Тя включва крило и каса в идентичен цвят, оборудвани с 3бр.съответстващи панти, като в зависимост от модела крилото може да бъде плътно или частично остъклено. Касите са стандартни или регулируеми, с поставено гумено уплътнение. Стандартните каси за врати са правоъгълни и са подходящи за зид до 9см., а регулируемите имат компенсаторни первази, които обхващат двете страни на зида и са подходящи за стени с дебелина от 7.5см. до 36см. При стандартните каси също има възможност да се поставят первази, но те са опционални и не са включени в цената. Вратите могат да се отварят наляво или надясно, навътре или навън според индивидуалните предпочитания. Пълният комплект интериорни врати на Борман България включва също брава и дръжки, чийто модел и цвят може да се избере отделно от модела на вратата. Розетката е за обикновен или секретен ключ по избор на клиента (не се включва розетка за баня).

Цената на комплект вътрешна врата не включва монтаж и демонтаж на стара врата. За тази услуга се доплаща на място в зависимост от вида на касата и дебелината на зида.

Не всички размери и модели интериорни врати се поддържат на склад, затова при поръчка на някои от вратите е необходим период от 25 до 35 работни дни за производство и доставка от завода. Борман България  работи с най-големите производители на врати в Европа – Porta Doors, Classen , Erkado, Solodoor и Евростил, като гарантира високо качество и прецизна изработка. За вътрешни врати рекламациите към фирмата са под 3%, което ясно демонстрира класата на предлаганите продукти.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Какво означава „пълен комплект интериорна врата”?

Грижа за дървените външни врати

Ако входната врата на жилището ви е дървена, вероятно ще има нужда от периодична специфична поддръжка. Поддръжката може да се препоръчва по всяко време и може да включва (но не и да се ограничава до) поддръжка на външното покритие или боята на изделието от дърво, рендосване на неравности по дървеното изделие, както и периодично обезмасляване или полиране. Задължителното техническо обслужване може да варира в зависимост от условията на околната среда във вашия район и наличието на защитен навес.

Довършителни грижи след монтажа – от Борман България

Продължителността на живота на всяка една дървена врата варира. Той зависи от  количеството влага във въздуха през годината, пряката слънчева светлина и натрупването на прах или почва, всичко това  се отразява на здравината на вратата. Понякога продължителността на живота на една дървена външна врата може да е една година. Не е така, обаче, за вратите на жилища, които са защитени от слънце и влага. Те могат да ви служат вярно дълги години.

За щастие, винаги сами можете да да прецените дали повърхността на вратата трябва да бъде ремонтирано, дори и само като го погледнете. Доказателство за нуждата от грижа е  чувството за сухота, разрошени частици и дребни повреди по повърхността са основните признаци, че е необходима намеса от ваша страна за възстановяване на повърхността на вратата.

Белезникавият вид  на повърхностния слой, особено на врати, изложени на слънце и влага, също е знак за нужда от спешна грижа. Освен това, тъмните ивици, започващи в долната част на крилото са знак, че влагата се просмуква в дървото. По- често проверявайте вратите си за някой от тези признаци. Ако някой от тях се появи, е важно незабавно да предприемете необходимите мерки.

За правилното освежаване на повърхността, моля следвайте внимателно следните стъпки:

  • Леко минете с шкурка, след това избършете праха с чиста кърпа, леко навлажнена с минерален спирт.
  • Нанесете най- малко два слоя слънцеустойчив полиуретанов лак с ултравиолетов инхибитор (според препоръките на производителя). Шкурете съвсем леко между слоевете.
  • Направете тази процедура от всички страни на вратата.

Фабричните и нефабричните покрития трябва да се поддържат, за да се поема при нужда при  повечето производители гаранцията. Ако повърхността на вратата не се поддържа, тя ще започне да се пуши и врата ви може да изисква пълно пребоядисване. Липсата на поддръжка на повърхностния слой, може да анулира всички налични гаранции.

След тези прости стъпки, ще запазите здрави и красиви вашите екстериорни дървени врати. Те ще ви служат вярно за години напред!

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Грижа за дървените външни врати

Как да изберем най- подходящата кухненска мивка?

Когато говорим за избор на кухненска мивка от Борман, имаме предвид всичко- избор на форма на мивката, материал, аксесоари.

Ще се спрем на няколко модела мивки, които се използват най- често. Ще отбележим техните плюсове и минуси.

  1. . Една голяма, единична мивка

Плюсове: Една единствена, дълбока мивка означава, че ще може лесно да се накисва или измива голям тиган, тава или да побира повече съдове.

Минуси: Изплакването на зеленчуци, докато сте накиснали употребяваните съдове, изисква известни умения по жонглиране, както и миенето на ръце. За да ви е по- лесна подготвителната работа, почистването и  миенето, можете да използвате подходящи аксесоари. Повечето производители на мивки предлагат изобилие от добавки, включително и кошници за изплакване, които се вписват добре в мивката.

  1. Две мивки с различни размери

Плюсове: Двете мивки ви позволяват да изпълнявате отделни задачи, като например миене на чинии и приготвяне на храна с лекота. При двойната мивка има една мивка, която обикновено е широка около 46 см и друга, която е широка 36 см. Идеята е, да миете съдовете в голямата мивка и да подготвяте продуктите за готвене в по-малката. Двойната мивка е много  по-удобна, когато миете съдовете, които не искате да сложите в миялната машина- в едната ще ги натъркате с препарата за миене, а в другата ще ги изплакнете.

Недостатъци: По-малкия размер на мивката прави по-трудно миенето и накисването на големи тигани и тави. Има и много хора, които са свикнали да работят с две мивки и не искат да променят това. Не всички мивки са с размер 60/40.

  1. Две мивки с равни размери (50/50 мивка).

Плюсове: Този модел е за хора, които обичат симетрията в дизайна. Той също така има предимството да позволява изпълнението на отделни задачи (почистване, подготвяне, миене, изплакване).

Недостатъци: Заемат доста място и не е най- удобният модел мивка, но някои хора са свикнали да работят с нея и затова не предприемат подмяна.

  1. Тройна мивка (две големи части и една малка с място за изхвърляне на отпадъците).

Плюсове: Можете да използвате място за изхвърляне на отпадъците, независимо от мивката.

Минуси: Заема прекалено много място, което понякога пречи на бързото приготвяне на продуктите за готвене.

На каквато и мивка да се спрете, важното е да е удобна за ползване от човека, който непрекъснато е в кухнята.

Добре е да е изработена от неръждаема стомана, защото е лесна за почистване и издръжлива. Белите остатъци от водата са досадни, но има достатъчно добри препарати, които позволяват лесното им премахване.

Порцелановите мивки са също често срещани, но при тях е лесно да се получат черни следи след допира с метални съдове. Това е доста неприятно, защото премахването им е доста трудно, а понякога и невъзможно.

Ако послушате дори и малка част от съветите на специалистите от Борман, няма да сбъркате!

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Как да изберем най- подходящата кухненска мивка?

Избор на подходяща интериорна врата

Изграждане на нов дом, ремонт на стая или просто замяна на стара или повредена вътрешна врата? Каквото и да предприемете, вратите на вашите спалня, килер, баня, коридор, дневна и офис имат огромна роля в дома ви. Направете всичко възможно да изберете най- подходящите за интериора модели, за да радват окото, а не да отблъскват. Доверете се на специалистите от Борман България!

Тук ще се опитаме да ви помогнем да изберете верният стил врата, материал и покритие, които съвпадат с вашата индивидуалност и допълват съществуващата чар на дома.

interiorna-vrata-classen-diskavari Стил на интериорната врата

Интериорни врати се предлагат на панти с крило тип панел, плоско, двукрило, френски, плъзгащи се, тип джоб и други.

Панелни врати

Панелните врати са най-често използваните интериорни врати за жилищни сгради. Те имат квадратни или правоъгълни елементи, които могат да варират от един голям панел до осем или повече малки панели. Моделите могат да включват и заоблени върхове и декоративни облицовки, както и стъклени вложки за добавяне на допълнителен лукс. Изборът на врата от тази категория е въпрос на личен вкус.

Плоски врати

Плоските интериорни врати са изчистен и класически вариант за вашия дом. Вратата е напълно плоска и се продава на достъпна цена за клиента.

Двукрили Врати

Двукрилите врати са комплект от врати, закрепени заедно с помощта на панти. Този модел интериорни врати най-често се използва в помещения като спални, килери, перални помещения и кухненски складове. Обмислете използването на този тип врати в малки пространства или в помещения, в които се колебаете дали да не използвате летяща врата.

Френски врати

Френските врати придават драматичен щрих на всеки вход. Тази врата съдържа две шарнирно окачени врати, монтирани от двете страни на отвора. При Френските врати обикновено се използват стъклени вложки или декоративни панели, за да добавяне на лукс към пространството. Тези интериорни врати  често се използва в зони, предназначени да бъдат изложени на показ като музикални зали, офиси, жилищни помещения, големи спални и т.н.

plazgashti-vrati-perfektniПлъзгащи се врати

Плъзгащите се врати са по-рядко използвани в жилищата. Те се нуждаят от пространство в дясно или ляво, за да се гарантира, че вратата ще може да се плъзга свободно назад и напред. Тези интериорни врати могат да бъдат използвани за стаи, които първоначално са били пригодени за отваряне на френски врати.

Материал за интериорни врати

Избор на материала за врата обикновено стига до два основни фактора: вкус и бюджет.

Те основно са от масивно дърво, с твърдо ядро и кухи врати.

Вратите от масивно дърво са доказано здрави и имат изискан естетичен вид. Те са доста скъпи, но пък според Борман предлагат чудесна изолация и осигуряват естествена звукова бариера.

Вратите с твърдо ядро са изработени от шперплат с дървесно- влакнесто ядро. Те наподобяват вратите от масивно дърво заради подобното качество и добър външен вид. Те също имат добра изолираща роля.

Кухите врати са най- евтини, изработени са от дървена конструкция, шперплат или твърда повърхност и запълнени с твърд картон, за да поддържа формата им.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Избор на подходяща интериорна врата

Красив и елегантен дизайн за модерни кухни

Една елегантна и красива кухня е гордост за всяко семейство. Функционалността на едно от най-важните помещения за жилището е приоритет за всяка активна домакиня. Вградените кухни в наши дни са практични и осигуряват бърз достъп до електроуредите и различните шкафове, така че да бъдете напълно спокойни.

kuhnia-izbelen-dabВградената кухня на Борман съдържа: работеща мивка, печка, хладилник, миялна машина, аспиратор и дори пералня машина в различните случаи. Най-хубавото е, че всичко това е близо до вас и не се нуждаете от време, за да се лутате в издирване на този или онзи уред. Подредбата е фина и елегантна, направена с вкус и отличен поглед върху нещата.

Не е тайна, че много хора използват най-много кухненското помещение вкъщи. Правят го, защото там се случват най-хубавите срещи с приятели, организиране на закуски, обеди и вечери. Именно в тази стая ние пием аперитива си, хапваме сито и разговаряме с близките си.

Потребителите имат на разположение огромно разнообразие от цветове на кухните. Слава богу това ни помага да ги асоциираме с интериорния дизайн на нашите жилища. Хубаво е кухненската мебел да се обедини с багрите на стените, подовата настилка и тавана ни. Ако нямате представа как да се случат нещата, то тогава използвайте професионалната консултация на фирма Борман България със седалище град София.

Изработката на новата ви кухня може да е от дърво, метал, мрамор и така нататък. Монтажът отнема няколко часа, след които вие ще се радвате на пълен комфорт. От вас се изисква само да осигурите достъп до жилището ви, а всичко останало е задължение на избраната фирма.

Клиентът има право да избира какви ел. уреди да се интегрират в новата му кухня. В случай, че не харесвате дадени марки винаги може да ги замените с други. Разбира се, вижте конкретните оферти и преценете, дали те са по вкуса ви или напротив.

Изчистените форми и правите линии са модерни днес и ние ви препоръчваме да ги използвате. Не претрупвайте кухните си с мебели, а се постарайте да си осигурите достатъчно пространство, тъй че да се разположите удобно. Съобразете се с размерите на помещението ви и ще се поздравите с успех.

От дизайнерска гледна точка кухненските пособия, като уреди, шкафове и плотове не трябва да са много раздалечени едни от други. По-добре е всичко да е под ръка, когато ви потрябва. Друг въпрос е, че покрай вградената кухня се оставя достатъчно пространство  за слагане на маса, столове, осветление по стените и прочие. Борман България ви очаква на адресите си, за да ви даде точните насоки.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Красив и елегантен дизайн за модерни кухни

Какви врати да изберем за дома или работното място?

В днешно време можем да открием огромно разнообразие от интериорни врати, но как да разберем кои са най-подходящите ще прочетете в тази статия, с помощта на фирмата за врати в София – Борман. В началото изберете правилната фирма, която ви осигурява доставка, монтаж и не на последно място гаранционен срок за дадения продукт. След това питайте за цените на различните видове и помнете, че това е сериозна инвестиция, а не просто поредната мебел в дома и офиса ви.

Порта Доорс

Портална врата на Porta Doors – полски производител. Можете да ги намерите при Борман Комерс

Що се касае до вътрешните врати, ние трябва да знаем, че те са една чудесна декорация за дома, кабинета, търговския обект и не на последно място заведение за хранене. Натуралните дървени продукти създават една неповторима атмосфера във вашите обекти, каквито и да са те. Съществуват безброй масивни врати направени от всякакви материали за максимален комфорт. Дори да има някакви деформации те са лесно поправими от съответната фирма.

Има и други варианти на интериорни врати, като например направените от иновативния материал MDF. Последният имитира дърво и е изключително здрав, за него се е писало много, а най-важното е, че обещава красив завършек и издръжливост за всяко едно помещение. Цената на този тип врати бива определяна основно от т.нар. дървесен фурнир използван за облицовка и декорация.

montaj na vrati

Качествен монтаж на вътрешна врата

Задължително трябва да имаме предвид, че една врата е качествена само ако бъде монтирана по правилния начин. Лошият монтаж може да създаде проблеми с топлоизолацията, шумоизолацията, устойчивостта и други важни фактори, за които е добре да следим. Поверете работата на квалитетни майстори, каквито със сигурност може да откриете в Борман България – софийска фирма с дълъг опит.

Интериорните врати биват с външно и вътрешно отваряне, плъзгащи се, въртящи се и дори летящи. Всеки един от тези видове крие своята индивидуалност, за която ще бъдете информирани от продавач – консултантите в избрания от вас магазин.

При извършването на монтажни дейности на вътрешни или външни врати в нова сграда, е желателно да знаете какво е нивото на влагата. Уверете се, че стените и подовото покритие са сухи, преди да започнете със същинското монтиране. При наличие на влажност ви препоръчваме да изчакате, защото вратата би могла да се изкриви.

Няколко думи в заключение

Общо взето това бяха нашите съвети относно избора на врати за дома или работното ви място. Открийте още професионални съвети, като се доверите на експертите от Борман България в София. Разгледайте богатите каталози от метални, дървени, ПВЦ, MDF и прочие врати на супер цени за България. Работим само с оригинални продукти, както и сами може да се уверите, когато ни посетите на живо.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Какви врати да изберем за дома или работното място?

Металните входни врати – гаранция за сигурност и качество

Покупката на качествена входна врата е една от най-добрите инвестиции, които правим за нашия дом или офис. Основните фактори при избора й (според Врати Борман) са надеждността, качеството на изработка и цената. За максимално добри резултати е важно да се спазят и изискванията при монтирането на вратата.

vhodna-vrata-zlaten-dab

Турска входна врата, предлагана от Борман Комерс

Всеки има различни предпочитания, когато става въпрос за входната врата – някои залагат на масивните врати, други на алуминиевите, а трети – на интересния дизайн. Много хора обаче категорично поставят на първо място металните входни врати, защото са добре запознати с техните предимства.

Тъй като в наши дни сигурността е най-важна за всеки, металните врати се наложиха твърдо като най-предпочитани на пазара. Причината е, че всеки се стреми да осигури спокойствие и сигурност за себе си и семейството си. Цените на металните врати варират в зависимост от различните допълнителни качества на всеки от моделите. Тенденцията цените на тези врати да намаляват се дължи именно на огромното разнообразие от модели и това ги прави все по-достъпни за много хора.

Най-продаваните модели метални врати са тези, които са съставени от два метални листа, между които има изолационен материал. Изолацията най-често е под формата на „пчелна пита”, а това допринася в по-голяма степен за здравината на входната врата и нейната защитна способност срещу нежелани посегателства върху дома или офиса.

Степента на защита зависи от различните видове заключване на вратата. Заключващите системи имат и различен брой механизми за управление. Тези механизми служат за контрол на движението на шиповете, влизащи в касата на вратата, когато тя е затворена. Разбира се, по-големият брой на активни шипове гарантира и по-голяма надеждност на заключващата система. Видът защита зависи и от финансовите възможности на потребителите, но разнообразие не липсва.

Металните врати, които пазарът предлага са с различно покритие. Това покритие може да бъде и копие на дървената врата, прахово боядисано или с PVC фолио. Изборът е изцяло в ръцете на клиента.

Металните врати позволяват на потребителите да не избират между качеството, добрия дизайн и сигурността. Те притежават всички тези качества в едно, което ги превръща в един наистина практичен избор. От клиента се иска единствено да избере конкретен модел и вид заключваща система, отговарящи на собствените му изисквания и нужди. Дори да не може сам да се справи с този избор, винаги може да потърси помощта на доказали се специалисти в тази област – фирма Борман България. Благодарение на достъпните цени на този вид врати хората имат възможност да направят една добра инвестиция – дългосрочна инвестиция в сигурността и естетическия вид на своя дом или офис.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Металните входни врати – гаранция за сигурност и качество

Борман Комерс – качествените врати в София

Вратите като неизменна част и за жилищните, и за публичните сгради, представлява особено важни елементи за екстериора и интериора. Изборът на подходяща врата е ключов момент при обзавеждането, а когато става въпрос за ремонт или обновителна дейност на даден имот, тя играе не по-малко значима роля. Вратите по своята функция, вид, качество и използвания материал за изработка, варират в изключително богата гама. Това, на свой ред, допълнително трябва да обостри вниманието ни, когато отиваме именно на подобен шопинг.

Разбира се, качеството на врата е от особено значение. А когато вие силно държите на него, претенциите ви, категорично, стават повече. Предлагаме на вашето внимание Борман Комерс – фирмата, която предоставя качествените врати в София. Защо да изберем именно тях ли? Ами защото те изцяло ще покрият всичките ви потребителски очаквания, а в допълнение ще оправдаят и вкусовите ви изисквания за естетика и съвършен интериор или екстериор.

Фирма Борман Комерс предоставя богато разнообразие от врати. Екипът ни е базиран в София, но благодарение на официалната ни страница, всеки един от вас може да поръча врата – без значение от модел, функция и предназначение – до която и да е точка на страната. За разлика от различните фирми за врати в София, Борман Комерс предоставя и гаранция за своите продукти.

Нещо повече – повечето от вратите ни са вносни продукти от популярни и утвърдени в цяла Европа компании, занимаващи се в същата сфера, като самите те, също дават гаранция за високо качество и първокласна изработка. Вратите на Борман Комерс представляват разнообразно портфолио от всички тези категории: вътрешни врати, външни врати, блиндирани врати, специализирани врати като пожароустойчиви врати и много други. По своя дизайн, продуктите са или готови модели, или мостри, които вие самите да промените като вид. Поръчковите ни врати, макар и да отнемат повече време за изработка, са сигурен начин, с който да изразите своите собствени виждания за отличен интериор или перфектен екстериор.

A38A

Интериорните врати от Борман Комерс са налични в склада ни в София. Всички те се предлагат срещу достъпни и евтини цени, които съвсем не са за сметка на високото качество. Можете да разгледате и специалния ни каталог от интериорни врати, поместен на официалната ни уеб страница. Моделите се различават и по дизайн, и по цвят и материал, а при ваше лично желание, можем да изработим и комбинацията, която вие смятате за идеална за вашето жилище, офис или бизнес сграда.

Повечето от предлаганите врати от Борман Комерс – в това число и интериорните – се доставят и монтират в срок от 10 дни, а специални модели – до 30 дни. Входните ни врати са идеални както за апартаменти, така и за къщи. Не се колебайте да обмислите и варианта за блиндирана врата, която ще ви осигури максимален комфорт и висока степен на сигурност. Цените са напълно достъпни, а към нея можете да прибавите и минимална такса за монтаж. Защо да си губите времето и нервите да поставяте вратата си сами?

montaj na interiorni vrati montaj na vrati

Нашият опитен екип от специалисти ще го направи за нула време!

Пожароустойчивите врати от Борман Комерс са предимно изготвени от метал. Те са подходящи за всякакви сгради – жилищни, офис, магазини, складове и производствени. Двата основни вида – EI 60 и EI 120 – са налични в склада на Борман Комерс в София и също като останалите ни продукти се монтират и доставят за не повече от 10 дни от деня на направената от вас поръчка.

Наред с личното производство на врати, фирмата ни може да се похвали и с перфектен внос от най-известните в Европа фирми в областта. Ние предлагаме продукти от Полша, Китай, Турция, Германия и Чехия. Крайната цена на поръчаната от вас врата ще е с минимална таска внос и това е поредния бонус, който вие като клиент на Борман Комерс получавате.

Какво определя цените на вратите обаче, по принцип?

На първо място, това е материалът, от който е изработен. Ние ви предлагаме и дървени, и метални модели. Това допълнително ви дава още по-широк спектър на избор, а вие като крайни потребители, със сигурност, ще останете повече от доволни от своята покупка. Друг фактор за крайната цена на вратите по принцип, а и на тези от Борман Комерс, е функцията. Най-често – външните врати са по-скъпи от интериорните врати, тъй като за тях е необходимо повече време и по-стабилна суровина за изработка поради основната им функция – защитата. Дизайнът на вратата е не по-малък фактор за крайната цена. Ако търсите нещо по-изчистено, семпло и класическо, продуктът, на който можете да се спрете, ще е с далеч по-ниска цена от една дизайнерска врата, например.

Поръчайте своята врата от Борман Комерс още сега! Спрете да правите излишни компромиси – било то за цената, или за качеството. Открийте единственото по рода си портфолио от врати в България, където и двата фактора са на лице.

Бъдете спокойни за семейството си с практични външни врати, дайте необходимата защита на своя бизнес или производство с оптимални блиндирани и пожароустойчиви врати и не забравяйте и за уюта и комфорта у дома и в офиса, като се сдобиете с красиви интериорни врати.

Очакваме вашите поръчки и оставаме на разположение, за да отговорим на вашите въпроси или необходимост от допълнителна информация.

За разлика от различните фирми за врати в София, Борман Комерс не просто предлага най-качествените продукти в сферата, но и винаги е ориентиран към индивидуалните нужди на крайния потребител.

Е още ли се чудите откъде да закупите интериорна или блиндирана врата? Или вече сте отворили официалната страница на Борман Кормес? Пожелаваме ви приятно пазаруване!

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Борман Комерс – качествените врати в София

Остъклените врати

В наши дни (според наблюденията на консултантите от фирма Борман България) все повече хора се ориентират към модерния интериор на своите домове, офиси и различни търговски помещения. Това накланя везните към избора на минимална декорация и изчистени линии, което да отнема напрежението от очите ни и да се отдадем на пълноценна почивка. Ако и Вие сте почитатели на изчистения интериорен дизайн, то най-доброто решение при избора на вътрешни врати са стъклените модели.

plyzgashti se interiorni vrati

Остъклена плъзгаща врата от Полша

Остъклените врати създават изключително отпускаща атмосфера и това е от важните им предимства пред останалите видове вътрешни врати. Спирайки се на монтажа на стъклена вътрешна врата Вие ще внесете повече светлина в помещенията, като не се лишавате от спокойствието, топлината и тишината в стаите.

При пространства като коридорите, например, където няма прозорци, а липсва повече светлина, остъклените интериорни врати са най-доброто възможно решение, с което може да промените това. Добавянето на стъклена вътрешна врата Ви спестява и допълнителните ремонти, а и внасяте необходимото разнообразие в дома или офиса си.

Остъклените интериорни врати създават приятното усещане, че липсват прегради и няма никакво значение дали ще се спрете на класическата дървена врата със стъкло или пък на по-модерен вариант. При малките апартаменти с по-малки стаи и при различни малки помещения, с поставянето на такава врата Вие ще успеете оптически да освободите повече пространство, така че преди да започнете да бутате стени, по-добре обмислете първо този вариант, който несъмнено е доста по-бърз и лесен. Залагайки на матово стъкло ще разширите визуално съответното пространство, а и ще запазите личното си уединение.

Прозрачността е едно от основните предимства на остъклените вътрешни врати, а често пренебрегваме това тяхно качество. Именно това Ви осигурява по-голяма сигурност и безопасност във Вашето жилище, тъй като във всеки един момент Вие можете да виждате какво точно се случва в някоя от съседните стаи. Безспорно, това е изключително удобно, когато искате да наблюдавате детската стая или яденето в кухнята да не изгори. Обобщено, Вие получавате освен повече светлина, така и нужното спокойствие и пространство. Нима има нещо по-важно, когато става въпрос за собствения Ви дом?

Стъклената интериорна врата е едно много елегантно, стилно и практично решение за Вашето жилище. За щастие, съществува огромно разнообразие от модели на остъклени врати. За да се убедите в това, разгледайте каталога, който предлага „Борман България” на своя фирмен сайт и направете правилния за Вас избор, консултирайки се със специалистите, работещи за фирмата, която е сред лидерите в тази област. Повечето информация никога не е излишна, когато касае личното Ви спокойствие и уют.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Остъклените врати

Как да изберете подходящите интериорни врати

Обзавеждането на дадена стая влияе на психическото ни здраве и това е доказан факт. Подредбата на предметите, цветовете и въобще цялостният интериор са от водещо значение за това да се чувстваме добре. Понякога се налага да направим леки промени, за да заобичаме още повече дадено помещение, като например да сменим вратите с по-красиви и цветни.

plazgashta-vrata

Плъзгащите врати подходящи ли са за дома ни?

В София може да откриете куп магазини и фирми предлагащи интериорни врати за различни помещения. Що се отнася до това как да изберете подходящата врата, то всичко зависи от интериора на жилището или работното място. Естествено, когато посетите Борман Комерс вие ще получите пълна консултация относно селекцията на правилния продукт.

Качествената интериорна врата съчетава най-доброто от истинските майстори. Тя ни кара да се възхищаваме на крайния ефект, за да се чувстваме комфортно. Вратата не е просто поредната мебел, а нещо, без което не можем. Гостите ни гледат именно нея и после останалата мебелировка в жилището ни.

По светлите цветове се препоръчват за къщи и апартаменти. Стилните и изискани интериорни врати за офиси пък са в черно, тъмно кафяво или сиво. Вариантите са най-различни и просто няма как да не си харесате нещо от пъстрата палитра, която ще видите при избраната фирма.

Не забравяйте да подберете и съответните аксесоари към вашата външна или вътрешна врата. Селектирайте хубава дръжка като се спрете на някой актуален цвят, като например: злато, бронз или сребро. И трите предложения са особено актуални към днешна дата и използвани от хората. Имате опцията да се спрете на врати с обикновен или секретен ключ спрямо нуждите ви.

Сред топ офертите за интериорни врати на българския пазар се отличават продуктите в орехови багри или пепелив цвят. В допълнение идват и бял дървесен декор и тъмен дъб, който е особено елегантен и се препоръчва за кабинети, институции, клиники или търговски обекти.

Ако посетите Борман Комерс в столицата, ще се радвате на голямо разнообрази от външни и вътрешни интериорни врати, дръжки, розетки и тем подобни. Всеки един продукт идва със сертификат за качество и така важната за всеки гражданин гаранция. За агенции, строители и търговци има отстъпки при покупка на едро, което смятаме за добра новина.

Отивайки на пазар за врати имате възможността да носите със себе си снимка на стаите ви. По този начин ще се ориентирате какъв цвят е най-добре да използвате. На вашето внимание се предоставят богати каталози с всякакви подходящи продукти в тъмни и светли багри. А сега е ваш ред да кажете какво ви е необходимо.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Как да изберете подходящите интериорни врати

Коя интериорна врата е правилната

plyzgashti se interiorni vrati

Плъзгаща интериорна врата

izbrana interiorna vrata

Здрава интериорна врата

kasa-za-panelki

Регулируемата каса

Когато се строи нов дом или се подновява старият такъв, един от най-важните моменти е изборът на интериорни врати от Борман.

Под интериорни врати се разбират всички тези, които свързват помещенията едно с друго. Изключват се входната врата и вратите на тераси, допълнителни входове, гаражи и други части от жилището, където се излиза направо към външния свят.

Добре е вратите да се поставят най-накрая, когато се завършат подовите настилки и стенните облицовки. Още преди да се избере интериорната врата, трябва да се измери точно отворът, където ще се постави. Запишете си неговата ширина и височина. Запишете си и нивото на предвиденото или поставено подово покритие, колко е дебела стената – с поставената или предвидена облицовка. Запишете си, но не разчитайте на тези записки да помогнат лично на вас да направите най-добрия избор!

Сериозните търговци на врати ЗАДЪЛЖИТЕЛНО изпращат техническо лице, което да прецени на място ситуацията. Понякога отворите за врати не са симетрични, налага се те да бъдат коригирани.

Проблем може да има и с подовете, и със стените. А вратата е твърде сериозен елемент от дома, за да оставим избора й и монтажа й на случайността и на уменията на домашния майстор.

Интериорните врати имат по-различна роля и се изпълняват от по-различни материали, отколкото външните. В самия дом е важно вратата не толкова да бъде масивна, колкото да изолира шума, да запазва температурата, както и да има декоративни качества.

Ето защо може да се каже, че при избора на интериорна врата, този път без значение дали ще бъде от Борман България, или от друга фирма в София, от значение са дизайнът и качествените материали.

Съвсем не е маловажно доброто напасване на вратите с обзавеждането, настилките и дограмите. Макар и в различни цветове, добре е те да си подхождат. Нелепо би стояла примерно масивна орехова врата на трапезарията срещу евтина ПВЦ дограма с пластмасово черчеве.

Най-често използваните материали за врати са МДФ, ПДЧ, ПВЦ и естествена дървесина. Срещат се алуминиеви, фазерни и стъклени врати, когато съответното помещение позволява прилагането им.

Най-препоръчителни са вратите от естествена дървесина – масивна и добре обработена. За детски и младежки стаи може да се допусне врата от МДФ или ПДЧ в съответните ярки цветове.

Вратите от ПВЦ или алуминий са подходящи за помещения, където се образува влага, като сервизни помещения.

Стъклените врати си заслужават да бъдат част от много изискан, добре планиран и поддържан интериор, като се прецени какво точно стъкло да се използва – цветно или бяло, прозрачно или матово, гладко или орнаментирано.

Врати от фазер са допустими по-скоро като временно решение, тъй като те не създават необходимото усещане за стабилност и дълготрайност.

Добре е интериорната врата да издържа на удар. Ритник от детско краче, блъскане с коляно, с ръка или с друг предмет не бива да намалява надеждността на вратата. В тази връзка е важно повърхността да не се наранява лесно при надраскване. Ето защо фолиото, макар че масово се използва за покритие, не е добър вариант, когато става дума за наш собствен дом, в който ще живеем дълго. Фолиото се надрасква много лесно и почва да се разлепя и насъбира. По-разумен вариант е врата, покрита с ламинат. Такава врата издържа на силни удари. Малко по-скъпа ще бъде, но си заслужава – такива са 90% от вратите, които предлагат в София от фирма Борман България.

Крилото и касата на вратата трябва да са устойчиви на екстремни температури и влажност. В това отношение са важни и пантите. Те трябва да издържат на влага и промени в температурата. Най-добре е пантите да са с титаниеви вложки, които са с изключително дълъг експлоатационен живот. Не на последно място, уплътнението между крилото и касата трябва да бъде добро.

Големината на крилото на вратата зависи от ширината на отвора за врата. По-голямото крило е по-тежко и това трябва да се има предвид, за да се съобрази материалът със съответната големина и тежест на вратата. Масивното дърво тежи доста. Олекотен вариант е врата с пълнеж от картон или ПДЧ, и облицована с МДФ плочи. Вратата от МДФ не трябва да е куха, а да е уплътнена добре с изолационен пълеж. Пълнежът на крилото е от значение за топплоизолирането и за изолирането на звука. Картоненият пълнеж тип пчелна пита е най-често срещан. Но звукоизолацията е по-качествена, когато пълнежът е от перфорирани ПДЧ.

Тъй като плочите от МДФ са сравнително леки, влагоустойчиви и понасят повече механични натоварвания, някои специалисти държат за крило, по-голямо от 80 см. рамката му задължително да е от МДФ.

Касата е неразделна част от вратата. Крилото и касата трябва да съставят оптималното съоръжение за затваряне на входовете/изходите на помещенията в дома. Най-добре е когато се сменя крилото, да се сменя и касата на вратата. Едва ли има случай, когато размерът, материалът и качеството на стара каса да паснат идеално на ново крило. МДФ или ПДЧ са най-подходящите материали за каса на вътрешна врата. Покритието и на крилото, и на касата на вратата трябва да е качествено –прозрачен лак, запечатващ повърхността, със защита от UV и влага.

Не на последно място трябва да се направи избор на брави за интериорните врати. Вратите често се предлагат, окомплектовани с брави, но е добре всеки да прецени потребностите на своя дом. Заслужава си инвестиране в по-добра брава, особено ако в дома има деца, възрастни или болни хора. Помещенията, в които е неприятно или опасно да се заключи човек, е добре да имат брави, заключващи се без ключ. Едва ли има семеен човек на средна възраст, който да не е преживял шока от невинното детенце, врътнало ключа от вътрешната страна на детската стая и упорито отказващо да го превърти обратно. В такъв случай разходите за ключар не са никак малки и е добре те да бъдат избегнати предварително, с поставянето на една сигурна и трайна безключова брава.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Коя интериорна врата е правилната

Поддръжка на врати от масивно дърво

Вратите от естествена дървесина притежават класическа красота, с топло и уютно излъчване и усещане за близост с природата. Ако бъдат поддържани правилно, според Борман, те могат да имат много дълъг живот и да запазят добрия си вид и функционалност за продължителен период от време. При вратите с естествен фурнир това не важи с пълна сила, защото те наподобяват масивните само по външност, като структурата им е изградена предимно от МДФ. Те са по-леки и много по-евтини, но са по-податливи на вредни влияния.

masivni vratiВратите от масивно дърво могат да варират в широк ценови диапазон в зависимост от растителния вид, от който се добива материала за направата им, както и от финалното им покритие, което ги защитава от увреждане. В крайна сметка обаче се нуждаят от еднакви грижи, за да се поддържат изправността и видът им. Входните врати, особено ако са външни ( на къщи, кооперации, обществени сгради и др.) се нуждаят от повече внимание, предвид по-интензивната им експлоатация и излагането им на вредни атмосферни въздействия.

Освен редовното почистване и смазване на пантите, както и неабразивното почистване на крилата и касите, необходими за поддръжката на всички видове врати, тези от естествена дървесина се нуждаят и от някои специфични „козметични” процедури. През определени интервали от време дървото трябва се обработва с препарат против вредители, особено на местата, където крилото и касата влизат в съприкосновение помежду си и покритието се износва по-бързо. Въпреки защитната си роля, то може да не се окаже достатъчна пречка за някои дърволюбиви представители на фауната и допълнителната протекция никога не е излишна.

Другата „извънредна” дейност касае полирането на вратите със специални препарати, които имат за цел да запазват целостта на покритието, да прикриват и поправят малките несъвършенства и да придават допълнителен блясък. Консистенцията им е гъста и тежка, наподобява тази на растително масло, благодарение на което те попиват дълбоко в дървото и го предпазват, а на повърхността образуват тънък защитен слой срещу надраскване и нараняване. Редовното третиране с такива препарати повишава и влагоустойчивостта на материала, така че се избягват неприятни последици като измятане и изкривяване на вратата. Имайте предвид, че съветите на специалистите от Борман България няма да Ви подведат!

Сама по себе си, дървесината има голяма издръжливост на всякакви въздействия, особено широколистната (бук, дъб, липа; иглолистната е малко по-мека и податлива, но затова пък се обработва по-лесно и е по-евтина). Правилното поддържане само допринася за увеличаване на тези естествени качества, като спомага за добрия външен вид и функционалност на вратата.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Поддръжка на врати от масивно дърво

Кои са най-добрите блиндирани врати?

Сами по себе си блиндираните врати са много по-добри от всички останали входни врати, независимо от кой завод са произведени. Помежду си обаче те също имат не малки разлики в качеството, особено когато става дума за евтини входни врати, които масово се изработват в Китай и имат съмнително, а понякога дори очевидно ниско качество. На другия полюс, с най-висок потребителски рейтинг, са турските блиндирани врати, които предлагат от Борман България, владеещи пазара в момента, следвани от румънските и полските (заводите Porta Doors и Classen, които са известни не само с блиндирани, но и със своите интериорни и специални врати).

vhodna-vrata-bialaТурската компания Star Celik Kapi е абсолютният лидер в тази пазарна ниша, макар да е основана едва през 2002г. Светкавичното й разрастване се дължи на строгите принципи, които спазва, за да задоволява желанията и потребностите на клиентите в непрестанно менящите се условия на съвременното общество. Капацитетът й в момента възлиза на 12 000бр. противовзломни врати месечно, с тенденция за увеличаване на продукцията. Техническата площ на заводите е над 15 000м2, което ги превръща в една от най-големите производствени бази в Европа. Качественият контрол е на много високо равнище – постоянно се увеличават изискванията към готовите изделия и се включват нови технически тестове за издръжливост, с които се гарантира абсолютната непробиваемост на вратите.

Освен за Балканите, Star Celik Kapi изнася блиндирани врати за държавите от Близкия и Средния Изток, Централна Европа и дори Африка. Разчитайки на модерни технологии и на динамичен поглед върху нуждите на обществото, компанията непрестанно се адаптира към промените и остава с една крачка пред своите конкуренти. За да предложи нещо повече на клиентите си, тя комбинира изключително високо ниво на сигурност с елегантен и магнетичен дизайн, различен от всичко познато, който се е превърнал в нейна запазена марка.

Защитата и надеждността на противовзломните врати се гарантират с най-съвременните заключващи механизми, контактни и безконтактни, включително вградени камери, пръстови отпечатъци и сканиране на ретината. Комфорта и удобството пък се постигат чрез уникална естетическа визия с много дизайнерски елементи, която отлично прикрива силата и здравината на тези блиндирани врати под стилна и красива маска, чудесен акцент за всеки интериор и екстериор – предлагат се от Врати Борман.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Кои са най-добрите блиндирани врати?

Блиндирани врати с безконтактно отключване

Най-модерният и високотехнологичен метод за повишаване сигурността на блиндираните врати е безконтактното управление на заключващите системи. То осигурява изключително прецизен контрол на достъпа и напълно елиминира възможността за проникване с взлом чрез разбиване на патрона (независимо, че при всички блиндирани врати той има специална блокировка).

bezkontaktna-drajkaТайната на тези противовзломни врати Борман се крие във вградената електромеханична брава, която управлява многоточков заключващ механизъм с 2 до 9 шипа с различно разположение. Във вратата се монтира захранващо устройство, което се свързва с външната електропреносна мрежа, и чрез токови импулси командва заключващата система. То е снабдено с допълнителна акумулаторна батерия, подсигуряваща нормалното функциониране на вратата при авария в електроподаването.

Разчитайки на уникална комбинация от символи във всяка карта-транспондер (технологията RFID), електромеханичната брава отключва вратата само и единствено при пълно съвпадение на предоставената и предварително запаметената информация. По този начин всякакъв неоторизиран достъп става напълно невъзможен и се гарантира максимална защита на жилището. За още по-голямо удобство с фирма Борман, програматорът поддържа ръчен и автоматичен режим на работа, като при първия вратата се заключва автоматично определено време след нейното затваряне (3-12сек.), а при втория заключването и отключването се извършват само с помощта на безконтактните карти. Възможно е управление на такава блиндирана врата и дистанционно, през мобилен телефон, което допълнително увеличава комфорта на потребителите и позволява функционалности, липсващи при другите противовзломни врати. Вратата не само може да се командва от разстояние, но и да изпраща информация за състоянието си във всеки един момент, както и да алармира при възникване на проблем или при опит за непозволен достъп.

zakliuchvane-chipВизията на тези врати не се различава драстично от тази на обикновените входни врати, освен по липсата на ключалка, а в случай, че клиента изяви желание, може да се постави декоративна такава. Всички останали типични аксесоари са налице – дръжка, шпионка, чукче (зависи от модела). Дизайнът варира в широки граници, като е възможно да се изработят дори врати с остъкление, без да се повлияе на тяхната надеждност.

Освен самостоятелно, безконтактното управление на блиндирани врати Борман може да се използва и в комбинация със стандартно механично такова, предлагайки на клиента още по-високо ниво на сигурност и удобство.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Блиндирани врати с безконтактно отключване

Еднакви или различни интериорни врати в жилището

Когато поради една или друга причина се наложи смяна на някоя от вратите у дома (функционална неизправност, счупване или др.), тя най-често се заменя със сходна по вид или с такава, която е „под ръка”. Не така обаче стои въпросът при избора на добри интериорни врати за цялото жилище – когато се прави основен ремонт или когато се обзавежда новопостроен апартамент – погледнете фирмата Борман България. В тези случаи една от големите дилеми е дали вратите на всички стаи трябва да бъдат еднакви (материал, модел, цвят), или да бъдат различни според предназначението на помещението. В това число разбира се не се включват вътрешни врати за баня и за балкон, тъй като при тях има специфични изисквания заради особените условия, на които са изложени.

interiorni vrati Borman 1interiorni vrati Borman 2Ако жилището е голямо и има много стаи, свързани чрез общ коридор, от естетическа гледна точка е по-добре вратите на тези стаи да бъдат идентични. В противен случай ще се създаде впечатление за хаос и кичозност. Възможно е някои от помещенията да бъдат с остъклени врати, а други с плътни, но всички трябва да са изработени от еднакъв материал и да са с еднкъв цвят. Стъклените елементи на някои от тях ще внесат разнообразие, без да нарушават цялостната визия или да привличат погледа върху себе си.

Комбинирането на различни модели вътрешни врати е малко по-сложно. Те трябва да си подхождат визуално, когато ще бъдат поставяни в близост една до друга – например в антре или преходна стая. Ако те не попадат в едно зрително поле, т.е. ако от всяка точка на помещението човек вижда винаги само по една врата, моделите могат да бъдат напълно различни в цветово и стилово отношение. Това обаче рядко е възможно, при определено подреждане на мебелите или при особености в архитектурния план на жилището. Предимството на Борман при различните интериорни врати е, че всяко помещение добива собствена индивидуалност и може най-пълно да отразява желанията на своите обитатели. Този вариант е подходящ за хора, които обичат пъстротата и разнообразието.

Във всеки случай, решението за вида на вътрешните врати е строго индивидуално, като човек винаги трябва да се ръководи от собствените си желания, а не от общоприетите норми и етикети.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Еднакви или различни интериорни врати в жилището

По какви критерии може да се избере добра интериорна врата?

Разнообразието на пазара е огромно. Различните модели и видове врати са толкова много, че клиентите не знаят какво да изберат. Ако имате намерение да подмените вратите в офиса или дома си, можете да изберете от предложенията на фирма Борман, като можете да се съсредоточите върху тези критерии:

interiorni-vrati-dizainВидът на вратата се определя от помещението, за което е предназначена. Тя трябва да бъде функционална и удобна. Плъзгащите врати са удобни за по-малки помещения, а за големите стаи често се използват врати с две крила. На първо място се търси практичност и комфорт, за да може да се осигури бърз и лесен достъп до съседното помещение.

Моделът на вратата зависи от предпочитанията на клиентите. Те обикновено се съобразяват с интериора на помещението, към което ще се монтира тя. На избора влияят и други фактори, като безопасност, поддръжка, комфорт и т.н. Стъклените врати се чистят по-често, за лични стаи стъклото не е много подходящо, но за публични места то е незаменимо.

Цветът трябва да си пасва с околната атмосфера в помещенията. Не е добра идея той да бъде прекалено контрастен със стените, но е хубаво да е в синхрон с мебелировката. Така вратата ще бъде като част от интериора в помещението.

Посоката на отваряне трябва да е удобна, защото в противен случай крилата могат да пречат. В строителството има стандарт, според който вратите трябва да се отварят в посока към най-близката стена. Всеки може да реши, дали иска да се придържа към този стандарт или предпочита нещо по-различно. Важно е само, крилото да не пречи и хората, които ползват вратата, а те да се чувстват удобно и комфортно.

Интериорните врати при Борман могат да бъдат с различни размери. Възможно е да се придържат към определените стандартни или да се изработват по индивидуална поръчка. Клиентите имат цялата свобода, от която се нуждаят. От тях зависи какъв размер ще бъде вратата. Пречка може да бъде единствено размера на помещението.

Цената е един от основните фактори, от които зависи покупката на дадена врата. Всичко трябва да се определя според определения бюджет, за да не се допуснат неразбирателства и разочарования накрая. Производителите се стремят да осигурят възможно по-ниска цена за клиентите, без да развалят качеството.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за По какви критерии може да се избере добра интериорна врата?

Външни и вътрешни входни врати

Входните врати, както и интериорните, могат да се обединяват в групи според множество критерии. Една от класификациите ги разделя според предназначението на „външни” и вътрешни”, макар и доста условно. Клиентите не винаги са добре информирани за специфичните характеристики на отделните видове врати и това доста ги затруднява в избора им. Консултантите на фирма Борман Комерс са винаги готови да помогнат и да отговарят на всякакви въпроси. Едно от най-честите запитвания касае разликите между двата типа входни врати:

vhodna-vrata-moderna

Модерна входна врата с блиндирано стъкло

Тези, които се определят като „вътрешни”, имат по-нисък клас на устойчивост срещу външни въздействия и се препоръчват от производителите за поставяне на апартаменти и офиси, които се намират в блокове и кооперации. Там те са защитени от неблагоприятните атмосферни влияния и могат по-дълго да запазят функциите и добрия си външен вид. Вътрешното им приложение позволява реализацията на всякакви стандартни и нестандартни дизайнерски решения, включително и такива с податливи на увреждане материали (напр. кожа). В същото време те притежават отлични изолационни свойства и предлагат високо ниво на сигурност.

Вторият тип входни врати – външните, се изработват с много висококачествени външни покрития, осигуряващи най-висока степен на устойчивост срещу дъжд, сняг, вятър и пряка слънчева светлина. Големите разлики в температурата и влажността на околната среда (денонощни, сезонни и др.) не оказват влияние върху материалите, от които е изградена вратата, така че тя не се изкривява и не променя външния си вид с течение на времето. Тези врати са предназначени за къщи, открити офиси и входове на кооперации, където постоянно са изложени на природни и др. въздействия. Те също имат превъзходни изолиращи качества и осигуряват висока степен на защита. Не трябва да се подценява и естетическия им външен вид, макар и малко по-ограничен от този при вътрешните входни врати.

Блиндираните врати не правят изключение от тази класификация. Принципно стоманената им структура е неподатлива на всякакви външни влияния, но присъединяването им към единия или другия клас входни врати зависи от финалното им покритие, което варира от ламинат и поливинил до закалено стъкло и естествен дървен фурнир. Те имат най-високо ниво на сигурност и са чудесни изолатори.

Това разделение на входните врати се счита за условно, тъй като не оказва съществено влияние върху стойността им и няма задължителен характер, т.е. може вътрешна входна врата да се сложи като външна и обратно. Всичко зависи от индивидуалните желания и преценката на клиента, след като е получил необходимите сведения и е направил информиран избор, за чийто последствия носи пълна отговорност.

Categories: Vrati | Коментарите са изключени за Външни и вътрешни входни врати