Как да изберем най- подходящата кухненска мивка?

Posted by on 07.02.2017

Когато говорим за избор на кухненска мивка от Борман, имаме предвид всичко- избор на форма на мивката, материал, аксесоари.

Ще се спрем на няколко модела мивки, които се използват най- често. Ще отбележим техните плюсове и минуси.

Врати БГ София – вносител на врати и кухни в София.

  1. . Една голяма, единична мивка

Плюсове: Една единствена, дълбока мивка означава, че ще може лесно да се накисва или измива голям тиган, тава или да побира повече съдове.

Минуси: Изплакването на зеленчуци, докато сте накиснали употребяваните съдове, изисква известни умения по жонглиране, както и миенето на ръце. За да ви е по- лесна подготвителната работа, почистването и  миенето, можете да използвате подходящи аксесоари. Повечето производители на мивки предлагат изобилие от добавки, включително и кошници за изплакване, които се вписват добре в мивката.

  1. Две мивки с различни размери

Плюсове: Двете мивки ви позволяват да изпълнявате отделни задачи, като например миене на чинии и приготвяне на храна с лекота. При двойната мивка има една мивка, която обикновено е широка около 46 см и друга, която е широка 36 см. Идеята е, да миете съдовете в голямата мивка и да подготвяте продуктите за готвене в по-малката. Двойната мивка е много  по-удобна, когато миете съдовете, които не искате да сложите в миялната машина- в едната ще ги натъркате с препарата за миене, а в другата ще ги изплакнете.

Недостатъци: По-малкия размер на мивката прави по-трудно миенето и накисването на големи тигани и тави. Има и много хора, които са свикнали да работят с две мивки и не искат да променят това. Не всички мивки са с размер 60/40.

  1. Две мивки с равни размери (50/50 мивка).

Плюсове: Този модел е за хора, които обичат симетрията в дизайна. Той също така има предимството да позволява изпълнението на отделни задачи (почистване, подготвяне, миене, изплакване).

Недостатъци: Заемат доста място и не е най- удобният модел мивка, но някои хора са свикнали да работят с нея и затова не предприемат подмяна.

  1. Тройна мивка (две големи части и една малка с място за изхвърляне на отпадъците).

Плюсове: Можете да използвате място за изхвърляне на отпадъците, независимо от мивката.

Минуси: Заема прекалено много място, което понякога пречи на бързото приготвяне на продуктите за готвене.

На каквато и мивка да се спрете, важното е да е удобна за ползване от човека, който непрекъснато е в кухнята.

Добре е да е изработена от неръждаема стомана, защото е лесна за почистване и издръжлива. Белите остатъци от водата са досадни, но има достатъчно добри препарати, които позволяват лесното им премахване.

Порцелановите мивки са също често срещани, но при тях е лесно да се получат черни следи след допира с метални съдове. Това е доста неприятно, защото премахването им е доста трудно, а понякога и невъзможно.

Ако послушате дори и малка част от съветите на специалистите от Борман, няма да сбъркате!

5/5 - (1 vote)

Comments are closed.