Плочки за баня

Posted by on 16.03.2014
plochki-za-bania

Стилна баня, в зелени плочки

Когато стигнем до решение, че трябва да се направи ремонт на банята и се налага да се вземат нови плочки за баня, ние сме поставени пред избора – какви точно да бъдат?

Разнообразието на модели и видове е голямо, и то не само по отношение на цветовете, но и що се касае до различните десени и повърхности. Понякога търсенето на плочки за баня може да отнеме доста време и средства, докато намерим тези, които наистина да ни допаднат.

Борман България – профил в Twitter

Всеки човек е индивидуален и разбира се има своите предпочитания. Така погледнато всъщност няма перфектни плочки за баня, и те няма как да бъдат измислени, тъй като не съществува една универсална формула, която да се хареса на всички, и която да работи еднакво добре за всички.

Фаянс са тези плочки, които се използват само за стенна облицовка. Спрямо останалите плочки за баня, фаянсът се произвежда значително лесно. При тях температурата на изпичане не е толкова висока и липсва елементът на пресоване. Гланцът, според който се образува техния тесен, те са по-често едноцветни или са с леки шарки. Основната им употреба е да формират основният цвят в композицията на банята.

Теракота се използва за пода на една баня. И те имат подобен начин на изработка, но при тях температурата на изпичане е по-висока, което от своя страна ги прави малко по-твърди и по-здрави. Макара по принцип този вид плочки за баня да са предназначени за пода, те могат да се поставят и по стените на помещението.
Освен основните елементи, съществуват и друг вид плочки за баня, които карат банята да изглежда по-специална.

Това са декоративните плочки за баня – пури, декори и фризове. Ако използвате своята фантазия, и разчупите малко своето въображение, тези малки детайли могат да бъдат използвани по такъв начин, че да накарат банята ви да изглежда наистина прекрасно. Затова когато избираме плочки ние трябва да обърнем адекватно внимание и на декоративните елементи, които точно да си пасват със съответните плочки за баня.

5/5 - (2 votes)

Comments are closed.