Мебелите и интериорните врати

Posted by on 08.05.2014

Когато решите да правите ремонт в жилището си, не пропускайте да помислите и за вратите! Тяхното предназначение не е само да разделят помещенията, за да влизате от едното в другото. Служат също така и като допълнителен аксесоар в дома, който показва какъв е собственика и подчертава стила на интериора. Това прави избирането на интериорни врати по-трудно от очакваното. Трябва да се подходи много внимателно, защото задачата не е никак лесна.

Борман – врати и кухни в София.

vrata ot stakloАко вратите се поставят както трябва, те могат да създадат допълнително пространство в помещението, но ако не се поставят правилно, тогава може да се постигне обратното. Подходящият цвят на вратата може да придаде индивидуалност на интериора и да го подчертае.

Ако имате намерение да акцентирате върху богатството и успеха, тогава вратата може да бъде направена от махагон или да е с цвят коняк. Тези цветове се съчетават по великолепен начин с масивни панти, аксесоари и дръжки, които могат да бъдат в златист цвят.

Ако имате желание да постигнете по-ретро ефект, можете да комбинирате вратата с мебелите, които да бъдат старинни и с тъмни цветове. Тези врати създават потиснато настроение и трябва да го имате предвид. Това нещо може да се избегне, като се поставят свежи аксесоари.

За помещенията със светли цветове са подходящи контрастните врати. Възможно е да изберете бели стандартни врати или такива с по-цветна комбинация, която задължително трябва да бъде съвместима с околния интериор. Много интересно и ефектно се получава, когато интериорната врата е с различни цветове от двете си страни. Така всяка нейна част може да отговаря на пространството, към което принадлежи.

interiorna vrata-portalna goliamaМного са красиви интериорните врати, които са комбинирани със стъкло и основен материал.

Стъклото може да бъде с декоративни елементи, които да са матови, огледални, прозрачни или рисувани. Има стъклени части, които наподобяват ръкопис. Те изглеждат много добре и придават допълнителен чар на интериорните врати. Една рисунка може да бъде направена така, че да е като произведение на изкуството. Тя ще подобри интериора и ще го направи много по-красив и изискан.

Много интересно се получава, когато върху вратата са изобразени зодиакалните символи. По този начин интериора става по-привлекателен, без значение дали става въпрос за банята или стаята. Върху кухненската врата може да се изрисува всичко – цветя, плодове, напитки, домашни животни, храни, птици, селски двор и т.н. Ако пък стъклената врата е монтирана в офис, на нея могат да се изобразят различни геометрични фигури и успокояващи нюанси.

Интериорните врати трябва да са здрави и практични. За това е най-добре те да бъдат изработени от естествени материали като бук, ясен или дъб. Тези врати са много надеждни, но някои се правят от изкуствени материали, например пресовани плоскости. Те също са много практични и подходящи, особено ако целта на вратата не е да привлича вниманието върху себе си, а да бъде по-лека и тънка. Съществуват и изцяло стъклени интериорни врати, но те не са много надеждни и защитната им функция е слаба. Имат по-скоро декоративна роля, а цената им е по-скъпа. Ако стъклото не е специално, то ще бъде слабо и чупливо.

ПВЦ вратите се използват масово, защото цената им е ниска, а характеристиките им са много добри.

5/5 - (2 votes)

Comments are closed.