Какво трябва да знаем преди да си купим нова входна врата?

Posted by on 04.10.2019

Преди да си закупите нова входна врата трябва да знаете някои основни неща, които ще са ви от ползва не само за сегашната, но и за бъдещи покупки.

Първото нещо, което е важно да знаете и трябва да съобразите е ако има възможност, проверете вратите лично преди да ги получите, ако има възможност още в самия шоурум, попитайте консултантите да ви покажат вратата и да я проверите самите вие, така ще получите по – добро усещане за техния външен вид и ще имате усещане също и за материала, неща, които са изключително важни преди да направите покупката си. Такива покупки не бива да се подценяват, а напротив, трябва да се действа с много отговорност.

Полски, турски и немски врати на склад.

Друго, което се изисква от вас като бъдещи купувачи е да обърнете внимание на издръжливостта на възможно повече системи, които осигурява и обещава вашата врата. Включително трябва да проверите внимателно как стоят нещата с издръжливостта против гниене и други повреди, защото ако става въпрос за масово производство е възможно нещо да е убягнало и да е станала лека грешка.

За да се постави вратата на мястото, за което е определена се изисква все пак някакъв опит при инсталиране именно затова повечето служители в магазините, в които се продават врати биха ви препоръчали да си наемете хора, които да я поставят. Лошото тук е, че доста фирми предлагат монтаж, който не е включен в цената на вратата и така трябва да извадите допълнителни пари от бюджета, което понякога може да доведе до последващи проблеми. Точно затова преди да закупите вратата се договорете и попитайте в магазина, от който е дали монтажът, инсталацията влизат в цената или са отделно. Ще спестите много бъдещи главоболия на вас и вашето семейство.

Въпреки че шансът една единствена врата да играе ключова, голяма роля в енергийната ефективност на вашия дом е минимален, трябва да попитате все пак и да се поинтересувате за изолацията на вратата, която имате намерението да купите и да обсъдите възможните опции, които ще ви бъдат предложени. Също така не е никак лошо решение да попитате за екстри като стъклени панели, които могат да доведат до по – студен или топъл въздух във вашия дом.

Друго важно правило, свързано с изолацията е да попитате къде се съхранява вратата в момента, защото има стандарт за това. Новите врати от гледна точка на тяхната изолация, защита от гниене и т.н. не е препоръчително, дори е крайно лошо да бъдат оставяни да лежат хоризонтално на бетонни подове или такива, които са доста студени, по този начин качествата на вратата се развалят и може да доведе до бъдещи разочарования в клиентите, както и по – честа рекламация.

Накрая, прочетете гаранционните срокове, за да знаете до кога е в сила вашата гаранция и какво покрива самата тя. За да се възползвате максимално от тази гаранция, ако все пак наистина се наложи и има някакъв проблем силно ви препоръчваме да се доверите на професионалист, който възможно най – добре и професионално да постави вратата на новото й място. Така и вие ще сте спокойни, че всичко е направено, както трябва, и ще си гарантирате, че всичко е направено оптимално добре и няма изгледи да се случи нещо и вратата да се повреди, което да наложи отново викане на хора, които да се занимават с разрешаването на проблеми.

На пръв поглед лесни стъпки, но когато се пристъпи към действие доста хора осъзнават, че смяната на входната врата не е никак лесна. Именно тогава идва на помощ нашия екип от професионалисти на БОРМАН, които сме готови да ви дадем съвети и да ви предложим едни от най – добрите продукти на пазара.

5/5 - (1 vote)

Comments are closed.