По какви критерии може да се избере добра интериорна врата?

Posted by on 04.07.2014

Разнообразието на пазара е огромно. Различните модели и видове врати са толкова много, че клиентите не знаят какво да изберат. Ако имате намерение да подмените вратите в офиса или дома си, можете да изберете от предложенията на фирма Борман, като можете да се съсредоточите върху тези критерии:

interiorni-vrati-dizainВидът на вратата се определя от помещението, за което е предназначена. Тя трябва да бъде функционална и удобна. Плъзгащите врати са удобни за по-малки помещения, а за големите стаи често се използват врати с две крила. На първо място се търси практичност и комфорт, за да може да се осигури бърз и лесен достъп до съседното помещение.

Интериорни и входни врати Борман в София.

Моделът на вратата зависи от предпочитанията на клиентите. Те обикновено се съобразяват с интериора на помещението, към което ще се монтира тя. На избора влияят и други фактори, като безопасност, поддръжка, комфорт и т.н. Стъклените врати се чистят по-често, за лични стаи стъклото не е много подходящо, но за публични места то е незаменимо.

Цветът трябва да си пасва с околната атмосфера в помещенията. Не е добра идея той да бъде прекалено контрастен със стените, но е хубаво да е в синхрон с мебелировката. Така вратата ще бъде като част от интериора в помещението.

Посоката на отваряне трябва да е удобна, защото в противен случай крилата могат да пречат. В строителството има стандарт, според който вратите трябва да се отварят в посока към най-близката стена. Всеки може да реши, дали иска да се придържа към този стандарт или предпочита нещо по-различно. Важно е само, крилото да не пречи и хората, които ползват вратата, а те да се чувстват удобно и комфортно.

Интериорните врати при Борман могат да бъдат с различни размери. Възможно е да се придържат към определените стандартни или да се изработват по индивидуална поръчка. Клиентите имат цялата свобода, от която се нуждаят. От тях зависи какъв размер ще бъде вратата. Пречка може да бъде единствено размера на помещението.

Цената е един от основните фактори, от които зависи покупката на дадена врата. Всичко трябва да се определя според определения бюджет, за да не се допуснат неразбирателства и разочарования накрая. Производителите се стремят да осигурят възможно по-ниска цена за клиентите, без да развалят качеството.

5/5 - (2 votes)

Comments are closed.