Избор на подходяща интериорна врата

Posted by on 03.11.2016

Изграждане на нов дом, ремонт на стая или просто замяна на стара или повредена вътрешна врата? Каквото и да предприемете, вратите на вашите спалня, килер, баня, коридор, дневна и офис имат огромна роля в дома ви. Направете всичко възможно да изберете най- подходящите за интериора модели, за да радват окото, а не да отблъскват. Доверете се на специалистите от Борман България!

Фирма Борман България – желания партньор за вътрешни и външни врати в София.

Тук ще се опитаме да ви помогнем да изберете верният стил врата, материал и покритие, които съвпадат с вашата индивидуалност и допълват съществуващата чар на дома.

interiorna-vrata-classen-diskavari Стил на интериорната врата

Интериорни врати се предлагат на панти с крило тип панел, плоско, двукрило, френски, плъзгащи се, тип джоб и други.

Панелни врати

Панелните врати са най-често използваните интериорни врати за жилищни сгради. Те имат квадратни или правоъгълни елементи, които могат да варират от един голям панел до осем или повече малки панели. Моделите могат да включват и заоблени върхове и декоративни облицовки, както и стъклени вложки за добавяне на допълнителен лукс. Изборът на врата от тази категория е въпрос на личен вкус.

Плоски врати

Плоските интериорни врати са изчистен и класически вариант за вашия дом. Вратата е напълно плоска и се продава на достъпна цена за клиента.

Двукрили Врати

Двукрилите врати са комплект от врати, закрепени заедно с помощта на панти. Този модел интериорни врати най-често се използва в помещения като спални, килери, перални помещения и кухненски складове. Обмислете използването на този тип врати в малки пространства или в помещения, в които се колебаете дали да не използвате летяща врата.

Френски врати

Френските врати придават драматичен щрих на всеки вход. Тази врата съдържа две шарнирно окачени врати, монтирани от двете страни на отвора. При Френските врати обикновено се използват стъклени вложки или декоративни панели, за да добавяне на лукс към пространството. Тези интериорни врати  често се използва в зони, предназначени да бъдат изложени на показ като музикални зали, офиси, жилищни помещения, големи спални и т.н.

plazgashti-vrati-perfektniПлъзгащи се врати

Плъзгащите се врати са по-рядко използвани в жилищата. Те се нуждаят от пространство в дясно или ляво, за да се гарантира, че вратата ще може да се плъзга свободно назад и напред. Тези интериорни врати могат да бъдат използвани за стаи, които първоначално са били пригодени за отваряне на френски врати.

Материал за интериорни врати

Избор на материала за врата обикновено стига до два основни фактора: вкус и бюджет.

Те основно са от масивно дърво, с твърдо ядро и кухи врати.

Вратите от масивно дърво са доказано здрави и имат изискан естетичен вид. Те са доста скъпи, но пък според Борман предлагат чудесна изолация и осигуряват естествена звукова бариера.

Вратите с твърдо ядро са изработени от шперплат с дървесно- влакнесто ядро. Те наподобяват вратите от масивно дърво заради подобното качество и добър външен вид. Те също имат добра изолираща роля.

Кухите врати са най- евтини, изработени са от дървена конструкция, шперплат или твърда повърхност и запълнени с твърд картон, за да поддържа формата им.

5/5 - (1 vote)

Comments are closed.