Еднакви или различни интериорни врати в жилището

Posted by on 03.09.2014

Когато поради една или друга причина се наложи смяна на някоя от вратите у дома (функционална неизправност, счупване или др.), тя най-често се заменя със сходна по вид или с такава, която е „под ръка”. Не така обаче стои въпросът при избора на добри интериорни врати за цялото жилище – когато се прави основен ремонт или когато се обзавежда новопостроен апартамент – погледнете фирмата Борман България.

Качествените врати в България. Кухни по размер и кухненско обзавеждане.

В тези случаи една от големите дилеми е дали вратите на всички стаи трябва да бъдат еднакви (материал, модел, цвят), или да бъдат различни според предназначението на помещението. В това число разбира се не се включват вътрешни врати за баня и за балкон, тъй като при тях има специфични изисквания заради особените условия, на които са изложени.

interiorni vrati Borman 1interiorni vrati Borman 2Ако жилището е голямо и има много стаи, свързани чрез общ коридор, от естетическа гледна точка е по-добре вратите на тези стаи да бъдат идентични. В противен случай ще се създаде впечатление за хаос и кичозност.

Възможно е някои от помещенията да бъдат с остъклени врати, а други с плътни, но всички трябва да са изработени от еднакъв материал и да са с еднкъв цвят. Стъклените елементи на някои от тях ще внесат разнообразие, без да нарушават цялостната визия или да привличат погледа върху себе си.

Комбинирането на различни модели вътрешни врати е малко по-сложно. Те трябва да си подхождат визуално, когато ще бъдат поставяни в близост една до друга – например в антре или преходна стая. Ако те не попадат в едно зрително поле, т.е. ако от всяка точка на помещението човек вижда винаги само по една врата, моделите могат да бъдат напълно различни в цветово и стилово отношение. Това обаче рядко е възможно, при определено подреждане на мебелите или при особености в архитектурния план на жилището.

Предимството на Борман при различните интериорни врати е, че всяко помещение добива собствена индивидуалност и може най-пълно да отразява желанията на своите обитатели. Този вариант е подходящ за хора, които обичат пъстротата и разнообразието.

Във всеки случай, решението за вида на вътрешните врати е строго индивидуално, като човек винаги трябва да се ръководи от собствените си желания, а не от общоприетите норми и етикети.

5/5 - (2 votes)

Comments are closed.