Външни и вътрешни входни врати

Posted by on 03.06.2014

Входните врати, както и интериорните, могат да се обединяват в групи според множество критерии. Една от класификациите ги разделя според предназначението на „външни” и вътрешни”, макар и доста условно. Клиентите не винаги са добре информирани за специфичните характеристики на отделните видове врати и това доста ги затруднява в избора им.

Врати и кухни – внос и производство от Борман.

Консултантите на фирма Борман Комерс са винаги готови да помогнат и да отговарят на всякакви въпроси. Едно от най-честите запитвания касае разликите между двата типа входни врати:

vhodna-vrata-moderna

Модерна входна врата с блиндирано стъкло

Тези, които се определят като „вътрешни”, имат по-нисък клас на устойчивост срещу външни въздействия и се препоръчват от производителите за поставяне на апартаменти и офиси, които се намират в блокове и кооперации. Там те са защитени от неблагоприятните атмосферни влияния и могат по-дълго да запазят функциите и добрия си външен вид. Вътрешното им приложение позволява реализацията на всякакви стандартни и нестандартни дизайнерски решения, включително и такива с податливи на увреждане материали (напр. кожа). В същото време те притежават отлични изолационни свойства и предлагат високо ниво на сигурност.

Вторият тип входни врати – външните, се изработват с много висококачествени външни покрития, осигуряващи най-висока степен на устойчивост срещу дъжд, сняг, вятър и пряка слънчева светлина. Големите разлики в температурата и влажността на околната среда (денонощни, сезонни и др.) не оказват влияние върху материалите, от които е изградена вратата, така че тя не се изкривява и не променя външния си вид с течение на времето. Тези врати са предназначени за къщи, открити офиси и входове на кооперации, където постоянно са изложени на природни и др. въздействия. Те също имат превъзходни изолиращи качества и осигуряват висока степен на защита. Не трябва да се подценява и естетическия им външен вид, макар и малко по-ограничен от този при вътрешните входни врати.

Блиндираните врати не правят изключение от тази класификация. Принципно стоманената им структура е неподатлива на всякакви външни влияния, но присъединяването им към единия или другия клас входни врати зависи от финалното им покритие, което варира от ламинат и поливинил до закалено стъкло и естествен дървен фурнир. Те имат най-високо ниво на сигурност и са чудесни изолатори.

Това разделение на входните врати се счита за условно, тъй като не оказва съществено влияние върху стойността им и няма задължителен характер, т.е. може вътрешна входна врата да се сложи като външна и обратно. Всичко зависи от индивидуалните желания и преценката на клиента, след като е получил необходимите сведения и е направил информиран избор, за чийто последствия носи пълна отговорност.

5/5 - (2 votes)

Comments are closed.