Врати с естествено покритие

Posted by on 23.04.2014

Вратите могат да се разделят на няколко групи по различни критерии. Един от тези критерии е според материалите, с които са обвити. Те биват естествени и синтетични.

Масивните или полумасивни врати си остават вечно на мода. Те пасват на всякакъв интериор като стил и придават усещане за комфорт и хармония в дома. Те придават една уникална и неповторима красота вкъщи.

Фирма Борман – домът на вратите в София.

interiorna-vrata-darvo

Врата с естествен фурнир

Класически и утвърден през годините е моделът с четири или шест фрезовани правоъгълни панела. Всякакъв вид дърворезба създава изящна красота на интериорните или входната врата.

Вратите с ествествени покрития и от фурнир са обикновено купувани предимно от взискателни и по-заможни клиенти, които държат на качествената дървесина и резба.

Като цяло при избора на подобен тип врата се цели да оставя чувството за изисканост и класа в погледите на посетителите. Не случайно масивни врати се поставят в шефските офиси.

Вратите от естествени материали допринасят за постигане на хармония и баланс в жилище, където и останалите мебели и цялостния интериор са от такива материали.

Дървесината, която се използва за покритие на вратите и изработка е от различни дървесни видове.

Най-често използваният естествен материал за врати и мебели е дъбът. Дъбовата дървесина има много добри качества като устойчивост, здравина и красота на външност.

Страхотна красота придават екзотичните дървета, но и цената им е значително по-висока.

Най-евтините масивни врати са от чам (обикновен бор), другите иглолистни като бял бор и мура са по-скъпи.

Интериорните врати, облицовани с естествен фурнир биват в богата цветова гама и разнообразни дизайнерски решения.

Дизайнерският стил при вратите от естествени материали общо се определя като класически, традиционен и много опростен. Това позволява вратите да се вписват във всякакъв стил на дома по много елегантен начин и с естествения фурнир придават един специфичен чар.

5/5 - (2 votes)

Comments are closed.