Блиндирани врати с безконтактно отключване

Posted by on 09.10.2014

Най-модерният и високотехнологичен метод за повишаване сигурността на блиндираните врати е безконтактното управление на заключващите системи. То осигурява изключително прецизен контрол на достъпа и напълно елиминира възможността за проникване с взлом чрез разбиване на патрона (независимо, че при всички блиндирани врати той има специална блокировка).

Вратите Борман в София – инфо.

bezkontaktna-drajkaТайната на тези противовзломни врати Борман се крие във вградената електромеханична брава, която управлява многоточков заключващ механизъм с 2 до 9 шипа с различно разположение. Във вратата се монтира захранващо устройство, което се свързва с външната електропреносна мрежа, и чрез токови импулси командва заключващата система. То е снабдено с допълнителна акумулаторна батерия, подсигуряваща нормалното функциониране на вратата при авария в електроподаването.

Разчитайки на уникална комбинация от символи във всяка карта-транспондер (технологията RFID), електромеханичната брава отключва вратата само и единствено при пълно съвпадение на предоставената и предварително запаметената информация. По този начин всякакъв неоторизиран достъп става напълно невъзможен и се гарантира максимална защита на жилището.

За още по-голямо удобство с фирма Борман, програматорът поддържа ръчен и автоматичен режим на работа, като при първия вратата се заключва автоматично определено време след нейното затваряне (3-12сек.), а при втория заключването и отключването се извършват само с помощта на безконтактните карти.

Възможно е управление на такава блиндирана врата и дистанционно, през мобилен телефон, което допълнително увеличава комфорта на потребителите и позволява функционалности, липсващи при другите противовзломни врати. Вратата не само може да се командва от разстояние, но и да изпраща информация за състоянието си във всеки един момент, както и да алармира при възникване на проблем или при опит за непозволен достъп.

zakliuchvane-chipВизията на тези врати не се различава драстично от тази на обикновените входни врати, освен по липсата на ключалка, а в случай, че клиента изяви желание, може да се постави декоративна такава. Всички останали типични аксесоари са налице – дръжка, шпионка, чукче (зависи от модела). Дизайнът варира в широки граници, като е възможно да се изработят дори врати с остъкление, без да се повлияе на тяхната надеждност.

Освен самостоятелно, безконтактното управление на блиндирани врати Борман може да се използва и в комбинация със стандартно механично такова, предлагайки на клиента още по-високо ниво на сигурност и удобство.

5/5 - (3 votes)

Comments are closed.